09. 05. 2022 - 13:59
BOMBETINA S OTOKA: Biće to PAKLENO ljeto na transfer pijaci,...
907
Shares
BOMBETINA S OTOKA: Biće to PAKLENO ljeto na transfer pijaci, City napušta jedan od Pepovih miljenika - pojačat će rivala!

STERLING ODLAZI U ARSENAL?

BOMBETINA S OTOKA: Biće to PAKLENO ljeto na transfer pijaci, City napušta jedan od Pepovih miljenika - pojačat će rivala!

09. 05. 2022 - 13:59
0
Shares

Pobjedom protiv Leedsa, Arsenal je, tri kola prije kraja, blizu četvrtog mjesta u Premier ligi i plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Trener ‘Topnika‘ Mikel Arteta nedavno je potpisao novi ugovor s londonskim klubom do 2025. godine i tako označio početak ambicioznog projekta na Emiratesu.

U središtu tog projekta mogao bi biti engleski reprezentativac i zvijezda Manchester Cityja Raheem Sterling, javljaju tamošnji mediji.

Ključni čovjek u “operaciji Sterling” bit će Mikel Arteta koji je godinama surađivao s Englezom u Cityju, dok je bio pomoćnik Pepa Guardiole.

Sterling još uvijek nije potpisao novi ugovor s klubom iz Manchestera, važeći mu završava sljedeće godine, ako ne dođe do dogovora, ovog ljeta bi mogao promijeniti sredinu, ali i ostati u Premier ligi.

Plasman u Ligu prvaka definitivno bi Arsenalu puno značio u pregovorima sa Sterlingom. Za očekivati je da 27-godišnjak ne bi imao motiv potpisat za klub koji ne igra elitno takmičenje, koje Englez nikada u karijeri nije osvojio.

Raheem Sterling je član Cityja od 2015. godine. Stigao je iz Liverpoola za 44 miliona funti i postao je najskuplji engleski fudbaler svih vremena u tom trenutku.

Za tim iz Manchestera odigrao je 337 utakmica i postigao je 130 golova. Za sada je osvojio devet trofeja, među kojima su tri titule prvaka.

Učitaj još novosti