09. 05. 2022 - 09:38
AUUU KAKVA UVREDA Navijači Atletica transparentom objasnili...
907
Shares
AUUU KAKVA UVREDA Navijači Atletica transparentom objasnili zašto Modriću i Realu nije iskazana počast

SPOMENULI SUDIJE I MEDIJE

AUUU KAKVA UVREDA Navijači Atletica transparentom objasnili zašto Modriću i Realu nije iskazana počast

09. 05. 2022 - 09:38
0
Shares

Atletico je savladao Real u nedjeljnom gradskom derbiju u španskom prvenstvu. Bila je to bez rezultatskog značaja za Real Madrid koji je već i prije nje osigurao naslov u La Ligi, a baš zbog toga očekivao se s nestrpljenjem početak susreta da bi se vidjelo hoće li gradski rival iskazati počast prvaku, premda su najave iz Atleticovih redova i prije meča govorile da se to neće dogoditi.

Nepisano je pravilo i tradicija, koja se katkad ne poštuje, da momčadi koja osigura naslov prije rivali dočekaju pljeskom. Da toga neće biti u nedjelju moglo se zaključiti iz riječi Atleticovog trenera Diega Simeonea koji je u najavi utakmice rekao:

"Poštujemo ih, ali puno više poštujemo ljude koji su uvijek s nama, naše navijače. Svako društvo ima svoje načine izražavanja čestitki. U Španiji postoji taj koridor, špalir kao način čestitanja rivalima. Ali odakle ja dolazim, to se ne koristi."

Šta o formiranju tog koridora za pobjednike misle Atleticovi navijači moglo se vidjeti na transparentu postavljenom na stadionu prije početka utakmice. Na njemu je pisalo da Realu već 120 godina, dakle od osnivanja kluba, špalir postavljaju mediji i suci.

OVDJE pogledajte taj transparent.

Učitaj još novosti