09. 05. 2022 - 09:29
Salihamidžića otvoreno pitali da li će dovesti Haalanda, evo...
907
Shares
Salihamidžića otvoreno pitali da li će dovesti Haalanda, evo šta je on odgovorio

IPAK NEĆE U MINHEN

Salihamidžića otvoreno pitali da li će dovesti Haalanda, evo šta je on odgovorio

09. 05. 2022 - 09:29
0
Shares

Ljetni prelazni rok sve je bliže, a iz dana u dan se "pojačavaju" špekulacije kada su u pitanju transferi.

Jasno je da će ovog ljeta u centru pažnje biti norveški napadač Erling Haaland koji će sigurno napustiti Borussiju Dormund na kraju ove sezone jer želi novi izazov u svojoj karijeri.

Haaland se povezuje s mnogim evropskim velikanima, ali u posljednje vrijeme se najviše piše o tome da će Norvežanin potpisati za Manchester City koji je jedini spreman da ispuni sve njegove uslove.

Iako je njegov agent Mino Raiola nedavno preminuo obavio je prije toga veći dio posla sa zainteresovanim klubovima i tu će se teško nešto promijeniti.

Njemački mediji počeli su špekulisati o tome da bi Haaland mogao završiti i u Bayernu koji će prema svemu sudeći ostati bez Roberta Lewandowskog ovog ljeta. Međutim, sportski direktor minhenskog kluba Hasan Salihamidžić je sve to demantovao.

Salihamidžića su pitali otvoreno da li će Bayern pokušati dovesti Haalanda ovog ljeta, a njegov odgovor je bio sasvim jasan.

"Mi nećemo biti Haalandov novi klub i to je sada sigurno", kratko je prokomentarisao nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Haaland ima u ugovoru otkupnu klauzulu od 80 miliona eura koja će važiti na kraju sezone što nije problem za bilo koji klub da otkupi. Ipak, problem je plata koju Haaland želi, te bonus koji je trebao dobiti Mino Raiola i koji će prema svemu sudeći ipak biti isplaćen na ime njegove menadžerske agencije.

Učitaj još novosti