08. 05. 2022 - 19:47
City ubjedljiv u derbiju najbogatijih timova lige, Liverpool...
907
Shares
City ubjedljiv u derbiju najbogatijih timova lige, Liverpool sve dalje od titule

City ubjedljiv u derbiju najbogatijih timova lige, Liverpool sve dalje od titule

08. 05. 2022 - 19:47
0
Shares

Ekipa Manchester Cityja rezultatom 5:0 savladala je Newcastle i tako se dodatno približila osvajanju titule prvaka Engleske.

Nakon što je Liverpool remizirao s Tottenhamom (1:1) City je imao priliku pobjeći na tri boda razlike na vrhu tabele. Građani su uspjeli malo i popraviti gol-razliku koja je odlučujuća u Premier ligi ukoliko ekipe budu imale isti broj bodova, što nije nerealan rasplet.

U 19. minuti sjajnu akciju odigrali su igrači domaćeg tima, a Joao Cancelo je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje je spreman bio Raheem Sterling i doveo domaćina u vodstvo.

Do odlaska na odmor gostima je poništen gol zbog ofsajda, a onda je u 38. minuti Aymeric Laporte pogodio nakon kornera i velike gužve pred golom Newcastlea.

Na 3:0 rezultat postavio je Rodri u 61. minuti. Kevin de Bruyne je sjajno centrirao iz kornera, a španski vezista je bio neometan na prvoj stativi za 3:0.

Do kraja utakmice ekipa Pepa Guardiole svjesno je stala "na loptu" i čuvala rezultat bez ikakvih problema. Za kraj su se u strijelce upisali Phil Foden i još jednom Sterling za sigurnih 5:0.

Englezi se vole našaliti za ovaj duel nazivajući ga "Oil clasico" zbog vlasnika dva kluba šejka Mansoura (City) i princa Bin Salmana (Newcastle), a ovaj je pripao Građanima, kao i prethodnih pet.

Nakon ove pobjede City ima tri boda više od Liverpoola. Tri kola su ostala do kraja.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Newcastle 5:0 (Sterling 19', 90+3', Laporte 38', Rodri 61', Foden 90+1')

Učitaj još novosti