08. 05. 2022 - 16:53
"Čudio sam se kako se igrači muče u novim klubovima, sada...
907
Shares

"Čudio sam se kako se igrači muče u novim klubovima, sada razumijem"

08. 05. 2022 - 16:53
0
Shares

Jack Grealish nije uspio pogoditi dvije velike prilike koje bi Manchester City odvele u finale Lige prvaka. S obzirom na to da je Real Madrid izveo historijski povratak i izbacio engleskog prvoligaša, Grealish je postao svojevrsni tragičar svoje ekipe.

Najskuplji britanski nogometaš u historiji u klub koji vodi trener Pep Guardiola stigao je prošle sezone iz Aston Ville. Dosad je za City nastupio 36 puta, pritom postigavši pet pogodaka i asistiravši za tri. U razgovoru za beIN Sports priznao je kako je premijerna sezona u Cityju bila teška.

"Mogao sam biti bolji, očito. Mogao sam zabiti i asistirati više, imati više uticaja u određenim utakmicama. Čudio sam se kada bi se nogometaši mučili u novom klubu, u koji bi stigli za rekordne transfere. Mislio sam: 'Zašto se mučite? To je samo nogomet.'" 

"No sada kada sam ja ostvario takav transfer, shvatio sam da je važno mnogo toga, ne samo 90 minuta na terenu. Važni su prilagodba na novu svlačionicu, trenera, osoblje, grad... Donedavno, dok sam bio u krugu porodice, znao sam samo za Aston Villu", izjavio je Grealish.

“Bilo je drugačije, bilo je teško, ali znao sam da neće biti isto. Znao sam da ću morati izaći iz zone komfora", rekao je engleski reprezentativac kojega je City, prema Transfermarktu, platio 117.5 miliona eura.

 

Index

Učitaj još novosti