08. 05. 2022 - 14:50
E ON BAŠ ZARAĐUJE I VAN RINGA: Floyd Mayweather...
907
Shares
E ON BAŠ ZARAĐUJE I VAN RINGA: Floyd Mayweather učetverostručio svoj novac kladeći se protiv Canela Alvareza

VELIKA DOBITAK AMERIKANCA

E ON BAŠ ZARAĐUJE I VAN RINGA: Floyd Mayweather učetverostručio svoj novac kladeći se protiv Canela Alvareza

08. 05. 2022 - 14:50
0
Shares

Šokantna pobjeda Dmitrija Bivola nad Canelom Alvarezom donijela je sinoć Floydu Mayweatheru mnogo novca budući da se Amerikanac kladio na ruskog boksera.

Mayweather je stavio ulog od 10.000 dolara i osvojio 42.500 dolara zahvaljujući koeficijentu 4,25.

Nakon toga, Amerikanac je na Instagramu podijelio fotografiju svog kladioničarskog listića te se ponosno pohvalio da je predvidio pobjedu Rusa uz opis "lagana zarada".

Bivolova pobjeda u Las Vegasu je značila da je Rus zadržao svoj WBA pojas u poluteškoj kategoriji, kao i svoj neporaženi omjer.
Proglašen je pobjednikom nakon što su sva trojica sudija imala rezultate 115:113 u njegovu korist.

"Moje posljednje borbe, nisam uživao u borbi jer mi to nije bio izazov. Upravo sam odbranio naslov protiv nekih momaka, a svi su se kladili na mene. Ali, uživao sam u ovom, i čuo sam puno navijača kako viču. To me dodatno motivisalo i stvarno sam uživao u borbi", rekao je nakon toga Bivol.

Mayweather i Canelo Alvarez su u prošlosti imali okršaje pa bi to dijelom moglo objasniti zašto se 45-godišnjak kladio protiv Meksikanca.

Borili su se još 2013., kad je tada 22-godišnjeg Canela pobijedio Mayweather odlukom većine.

"Canelo Alvarez, ovaj tip može birati s kim se želi boriti. Reći ću vam svu istinu o Canelu. Lako je protiv tog ku..inog sina. Prosto. Lako. Svi sjedite ovdje i hvalite ovog frajera. Ovaj tip nije bio ništa. Imao sam skoro 40 godina kada sam razbio ovog frajera. Lagano", rekao je Mayweather o Canelu govoreći za Showtime Boxing.

Jasno je da Mayweather nije cijenio Canela Alvareza, ali Meksikanac nije izgubio nijednu svoju borbu otkako se suočio s njim. Pobijedio je u 15 naravta i jednom remizirao. To se ipak promijenilo jučerašnjim porazom od bivola.

Učitaj još novosti