08. 05. 2022 - 09:39
IPAK JE BIO PREVELIK ZALOGAJ ZA PRVAKA Zaustavljen najbolji...
907
Shares
IPAK JE BIO PREVELIK ZALOGAJ ZA PRVAKA Zaustavljen najbolji bokser svijeta: Razlika u veličini bila je nepremostiva

BIVOL SLAVIO PROTIV CANCELA

IPAK JE BIO PREVELIK ZALOGAJ ZA PRVAKA Zaustavljen najbolji bokser svijeta: Razlika u veličini bila je nepremostiva

08. 05. 2022 - 09:39
0
Shares

Konačno se našao čovjek koji će zaustaviti najboljeg boksera svijeta Saula Canela Alvareza. To je ruski bokser Dmitry Bivol.

Šampion u četiri različite kategorije napao je pojas u poluteškoj kategoriji po WBA verziji, ali s to je bio preveliki zalogaj za čudesnog Meksikanca jer je razlika u veličini odigrala ulogu i sudije su jednoglasno dale pobjedu Bivolu (115-113).

Bivol je od samog početka koristio 12 centimetara razlike u visini. Dobro je držao distancu i pogađao je Canela kombinacijama, piše Sportsport.

OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Iako je Canelo konstantno pritiskao Bivol nije trpio preveliku štetu. Jednostavno nije uspio da ozbiljno ugrozi protivnika i jasno je bilo da titula poluteške kategorije ostaje kod Bivola.

OVDJE pogledajte neke od najzanimljivijih detalja s meča.

Canelo je najavio korištenje klauzule o revanšu, ali Bivol je pokazao da je trenutno prevelik zalogaj za velikog šampiona i da je razlika u veličini jednostavno nepremostiva prepreka.

Bivolu je ovo 20. pobjeda u karijeri (20-0), dok je Canelu ovo drugi poraz u 61. borbi, a prethodno ga je samo pobijedio Floyd Mayweather.

Učitaj još novosti