06. 05. 2022 - 17:38
IGRAČINA I LJUDINA PRIJE SVEGA Predugo je bio u Ronaldovoj...
907
Shares
IGRAČINA I LJUDINA PRIJE SVEGA Predugo je bio u Ronaldovoj sjeni: Benzema prije penala napravio gest zbog kojeg će tek osvojiti mnoge

LIGA PRVAKA

IGRAČINA I LJUDINA PRIJE SVEGA Predugo je bio u Ronaldovoj sjeni: Benzema prije penala napravio gest zbog kojeg će tek osvojiti mnoge

06. 05. 2022 - 17:38
0
Shares

Karim Benzema je i protiv Manchester Cityja u revanšu polufinala Lige prvaka odigrao jednu od ključnih uloga u prolazu Reala u još jedno veliko finale.

Francuz je asistirao za pogodak Rodrygu, a onda i zabio ključni gol s bijele tačke matiravši nemoćnog Alissona.

Mlađahni Rodrygo briljirao je s dva pogotka u 90. i 92. minuti susreta, te je potpuno srušio snove Građana o toliko željenom finalu.

Brazilska nada je imala i šansu da postigne treći gol nakon velikog gesta Benzema nad kojim je Ruben Dias napravio penal.

Benzema je taj koji izvodi penale u Real Madridu. U prvom meču protiv Građana je izveo sjajnu panenku i omogućio svom timu manji zaostatak.

Kada je i revanš susretu dosuđen penal za Los Blancose, Benzema je pitao Rodryga da li on želi izvesti penal te mu tako omogućiti postizanje hat-tricka.

Brazilac je to odbio, a odgovornost je preuzeo francuski napadač te mirno zabio za 3:1 i ispostavit će se veliku pobjedu Reala.

Kliknite na riječ --->>> OVDJE i pogledajte kako je to izgledalo.

Možda je i ova scena najbolji pokazatelj koliko je Benzemi važan timski uspjeh te da je zapravo izrastao u pravog lidera i vođu ekipe, a mnogi ga smatraju i glavnim kandidatom za Zlatnu loptu ove godine.

34-godišnji napadač je ove sezone na učinku od nevjerovatna 43 gola na isto toliko mečeva i sasvim je jasno da igra najbolji fudbal u karijeri, a svi se nadaju da će za to biti nagrađen i već pomenutim priznanjem - Zlatnom loptom.

 

Učitaj još novosti