06. 05. 2022 - 09:38
Za bivšeg napadača Milana nema dileme: "Borba za Scudetto...
907
Shares
Za bivšeg napadača Milana nema dileme:

Za bivšeg napadača Milana nema dileme: "Borba za Scudetto ovisi o Ibrahimoviću i Džeki"

06. 05. 2022 - 09:38
0
Shares

Bivši napadač Milana Alberto Gilardino govorio je o napetoj završnici prvenstva u Italiji.

Milan i Inter tri kola prije kraja vode borbu za Scudetto. Zahvaljujući nedavnom kiksu Intera u Bologni, Milan je prvi s dva boda prednosti, ali ima nešto teži raspored od gradskog rivala.

Milanu slijedi u nedjelju gostovanje u Veroni, pa dolazi Atalanta, a na kraju će gostovati Sassuolu. Interu danas slijedi domaći meč sa Empolijem, onda ide kod Cagliarija i dočekuje Sampdoriju. U suštini, Inter mora sve da pobijedi i da se nada Milanovom kiksu, dok Rossoneri za sigurnu titulu moraju imati dvije pobjede i remi.

"Utakmica protiv Verone u nedjelju je najteža za Piolijev Milan, iako ne treba podcjenjivati Atalantu, koja će doći na San Siro. Inter može naći poteškoće u Cagliariju. Ali u posljednja tri meča je teško pobijediti bilo gdje i protiv bilo koga", rekao je Gilardino za Gazzettu dello Sport.

On je istaknuo da je njegov bivši tim i dalje favorit za osvajanje naslova jer ima bitna dva boda prednosti u odnosu na rivale.

"S dva boda više od Intera, Milan je i dalje favorit: u ovom trenutku u sezoni to je prednost koja može biti odlučujuća."

Izdvojio je dvojicu igrača koje smatra igračima odluke u ovoj borbi.

"Nadam se da će Ibrahimović biti čovjek odluke za Milan. Scudetto bi bio kruna njegove karijere, a s druge strane Edin Džeko je ključan u Interu i uvijek je odlučan. Od njih dvojice će mnogo toga ovisiti", poručio je Gilardino.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti