04. 05. 2022 - 20:46
Suze i pjesma “Ima neka tajna veza” na oproštaju od Osima:...
907
Shares
Suze i pjesma “Ima neka tajna veza” na oproštaju od Osima: “Bio je poseban”

AUSTRIJA

Suze i pjesma “Ima neka tajna veza” na oproštaju od Osima: “Bio je poseban”

04. 05. 2022 - 20:46
0
Shares

Na stadionu austrijskog Sturma iz Graza tačno u 19:09 sati upalili su reflektori u čast legendarnog trenera Ivice Osima koji je preminuo 1. maja. Navijači i uprava kluba su u šoku, kao i Bosna i Hercegovina, ali i cijeli svijet. Komemoracija je počela muzikom. Selma Adžem i The Sound su izveli pjesmu "Ima neka tajna veza", a potom su se upalili reflektori. Na led ekranima je bio Ivicin lik, a njegov lijes na sredini stadiona.

Nakon izvedbe numere prikazan je kratki film sa Osimom, o njegovom učešću, uspjesima, utakmicama… Na stadionu je bila mukla tišina dok su se reflektori palili. Nakon što su upaljeni, uslijedio je gromoglasni aplauz.

Direktor Sturma Thomas Tebbich kazao je za N1 kako je ovo težak dan za cijelu porodicu Sturma, ali i austrijsku fudbalsku zajednicu. Komemoraciju i ispraćaj organizovali su u dogovoru s porodicom Osim kao bi se, kako je rekao, cijela Austrija oprostila.

“Bio je osoba koja je uvijek bila fokusirana na tim. On je bio timski igrač.  Način na koji je objašnjavao fudbal, strategiju fudbala, činilo ga je posebnim”, kazao je.

Ističe da su navijači veoma tužni, a da ih je vijest o smrti Osima zatekla kada su proslavljali 113. rođendan kluba.

“Ustali smo, zagrlili se… Neki su plakali. Bilo je teško. Prisjećali smo se trenutaka s njim, uspjeha… Ponosni smo i tužni”, rekao je Tebbich za N1.

Tokom oproštaja planirano je obraćanje samo dvije osobe – predsjednika kluba i visokog austrijskog funkcionera.

“Na kraju ćemo reći ‘zbogom gospodine Osim'”, rekao je Tebbich.

Poručio je kako se nada da će Osim dobiti ulicu, stadion ili neko mjesto u Grazu.

Učitaj još novosti