04. 05. 2022 - 20:38
PEH ZA BORDO TIM Jedna od najvećih zvijezda propušta naredni...
907
Shares
PEH ZA BORDO TIM Jedna od najvećih zvijezda propušta naredni meč, da li će igrati u gradskom derbiju?

AVRAMOVSKI SE POVRIJEDIO PROTIV BORCA

PEH ZA BORDO TIM Jedna od najvećih zvijezda propušta naredni meč, da li će igrati u gradskom derbiju?

04. 05. 2022 - 20:38
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva u narednom kolu će se sastati sa ekipom Radnika, a Ismar Hadžibajrić je otkrio kakvo je stanje sa povredama unutar tima. 

"Nažalost, Daniel Avramovski je doživio povredu u 92. minuti protiv Borca. Radimo dodatnu dijagnostiku i mislim da on neće biti na raspolaganju za prvu utakmicu koja slijedi protiv Radnika. Nakon dodatne dijagnostike ćemo tačno znati koliki je stepen oštećenja mišića i odredit ćemo dalju terapiju", kazao je Hadžibajrić, koji je potom objasnio i kakav je status Asmira Suljića:

"Imao je manju povredu mišića aduktorne grupe. Nismo htjeli da rizikujemo i odmorili smo ga jednu utakmicu. Radio je fizikalni tretman i mislim da će već u naredna dva trenirati sa ekipom i da će biti u ekipi za narednu utakmicu".

Sigurno je da se na Koševu nadaju da će Avramovski i Suljić biti spremni za gradski derbi koji je na programu u utorak.

Na kraju je Hadžibajrić govorio i o Rifetu Kapiću, koji je kolabirao na terenu protiv Tuzla Cityja, ali se vratio u tim protiv Borca.

"Radili smo čitav set dodatnih specijalističkih pregleda i hvala Bogu, čim je bio u rosteru, sve je ok. Trenira normalno i nema nikakvih posljedica", kazao je Hadžibajrić za kraj.

Učitaj još novosti