01. 05. 2022 - 14:33
Balotelli se emotivnom objavom oprostio od menadžera Raiole,...
907
Shares
Balotelli se emotivnom objavom oprostio od menadžera Raiole, na poruku reagovao i Džeko

"DRUGI OTAC"

Balotelli se emotivnom objavom oprostio od menadžera Raiole, na poruku reagovao i Džeko

01. 05. 2022 - 14:33
0
Shares

Italijanski nogometaš Mario Balotelli emotivnom porukom oprostio se od menadžera Mine Raiole nakon što je i zvanično potvrđena smrt jednog od najpoznatijih agenata u svijetu nogometa.

Raiola je preminuo jučer u bolnici San Raffaele u Milanu, a iz svijeta nogometa brojni igrači i generalno sportski radnici su se oprostili od ovog menadžera uz generalnu poruku da je riječ o čovjeku koji se svakim danom trudio da svojim klijentima osigura najbolje uslove.

Balotelli i Raiola su počeli sarađivati 2010. godine kada mu je ovaj agent pomogao da realizuje transfer u Manchester City, zatim u Milan, Liverpool i Nicu.

"Uvijek ćeš biti sa mnom u mom životu i nogometu. Tvoje kritike, pomoć, savjeti, šale i strategije će mi uvijek biti u glavi. Volim te i uvijek ću te voljeti kao drugog oca i znam da ćeš 'tamo gore' uvijek biti prisutan u našim životima. Sretan put, Mino", napisao je Balotelli.

Balotellijeva objava za desetak sati skupila je preko 130.000 reakcija na Instagramu, a objavu mu je lajkao i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, piše Klix.ba.

Također, brojni poznati nogometaši te ljudi iz svijeta nogometa komentarisali su ovu Balotellijevu objavu te mu pružili podršku.

Raiola je tokom menadžerske karijere sklopio ugovore za više od 847,7 miliona dolara i obično je naplaćivao proviziju za svaki transfer svojih igrača blizu 10 posto.

Imao je milionske posjede u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama i govorio je sedam jezika - italijanski, engleski, njemački, španski, francuski, portugalski i nizozemski.

Učitaj još novosti