01. 07. 2022 - 07:40
UNITED PRONAŠAO ZAMJENU ZA RONALDA Počinje nova era Crvenih...
907
Shares
UNITED PRONAŠAO ZAMJENU ZA RONALDA Počinje nova era Crvenih đavola, na Teatar snova stiže ZVIJER, biće to jedan od najvećih transfera ikada?

OSIMHEN BI MOGAO STIĆI

UNITED PRONAŠAO ZAMJENU ZA RONALDA Počinje nova era Crvenih đavola, na Teatar snova stiže ZVIJER, biće to jedan od najvećih transfera ikada?

01. 07. 2022 - 07:40
0
Shares

Ako je vjerovati medijskim natpisima u Engleskoj, u Manchester Unitedu prevladava mišljenje da je potrebno riješiti se Cristiana Ronalda.

Sentiment je obostran i Portugalac navodno želi napustiti Old Trafford, ispituje se oko eventualnog transfera u Paris Saint-Germain ili Bayern, pa čak i Romu, ali sve je i dalje na razini ispipavanja pulsa.

Neke informacije do kojih su došli engleski mediji su da će ‘Crveni vragovi‘ podmladiti momčad, novom treneru dati potrebno vrijeme, a dio toga su odlazak Ronalda, kao i odlazak Paula Pogbe koji se vratio u redove Juventusa.

United će od iskusnijih igrača napustiti još Edinson Cavani, Nemanja Matić (potpisao za Romu), Juan Mata, Jesse Lingard…

Veliki broj igrača je na posudbama, vidjet ćemo ko će dobiti priliku vratiti se, a Erik ten Hag ima veoma težak zadatak da vrati klub na stare staze slave.

Navodno United već radi na zamjeni za Ronalda, a u pitanju je Victor Osimhen, fantastični nigerijski napadača koji oduševljava u dresu Napolija. Međutim, pod Vezuvom će se probati oduprijeti cijenom, naime De Laurentiis traži navodno preko 100 miliona eura za igrača kojeg su kupili od Lillea za 70 miliona, plus desetak bonusa.

Osimhen je bio sjajan u Seriji A protekle sezone, jasno je da bi želio preseliti u Premier ligu, ako ni zbog čega drugog, onda plate. U Napoliju zarađuje 4.5 miliona eura godišnje, a sigurno da bi na Old Traffordu mogao računati na daleko veća primanja.

Učitaj još novosti