25. 04. 2022 - 09:18
TENISER SE JAVIO IZ RATA I PODRŽAO ODLUKU VIMBLDONA! On se...
907
Shares
TENISER SE JAVIO IZ RATA I PODRŽAO ODLUKU VIMBLDONA! On se zalaže za sankcije Rusima: Nisam sretan, ali tako mora biti

TENISER SE JAVIO IZ RATA I PODRŽAO ODLUKU VIMBLDONA! On se zalaže za sankcije Rusima: Nisam sretan, ali tako mora biti

25. 04. 2022 - 09:18
0
Shares

Odluka Vimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima je glavna tema u ovom sportu. Oglasio se i ukrajinski igrač.


Vimbldon je doneo spornu odluku koja je podigla teniski svet na noge. Organizatori trećeg grend slema u sezoni su ruskim i beloruskim teniserima zabranili učešće na turniru zbog rata u Ukrajini.

ATP se oglasio saopštenjem, Novak Đoković je reagovao, spominje se i sastanak između ATP i WTA, a deluje da se stvari neće rešti tako brzo. Tim povodom se oglasio i ukrajinski teniser Sergej Stahovski.

Potom je pričao o samom ratu i situaciji u svojoj domovini.

"Tokom prve dve nedelje rata sam bio malo opušteniji, smatrao sam da bi svaka osoba individualno trebalo da bude osuđivana samo na osnovu svog stava o ratu, ali se sada to promenilo. Kada sam video kako se ruske trupe ponašaju, kako ubijaju, muče, siluju."

Ne krije da je sve što se dogodilo ostavilo veliki trag na njega.

"Nadam se da me ovo iskustvo nije promenilo, mada mi deluje da se osećam po malo utrnulo i prazno. Slike koje sam video ovde će zauvek ostati u mojoj glavi, ali mogu da se nadam da će možda jednog dana ipak nestati iz mog sećanja. Nekako je čudan osećaj kada se navikneš na rat i na to da raketa može da padne u bilo koji deo tvoje zemlje."

Uzeo je Sergej i reket u ruke, ali mu to nije prijalo.

"Igrao sam malo tenis u Harkovu i mogao sam da čujem ekploziju bombi u okolinu. Bilo mi je zaista čudno dok sam igrao, kao da sam se bavio tenisom u nekoj dalekoj prošlosti, tako deluje nerealno", zaključio je Stahovski.

Učitaj još novosti