24. 04. 2022 - 18:44
Đoković zabrinut za svoje stanje: Mislim da je do bolesti, ali...
907
Shares
Đoković zabrinut za svoje stanje: Mislim da je do bolesti, ali ne želim ulaziti u detalje

Đoković zabrinut za svoje stanje: Mislim da je do bolesti, ali ne želim ulaziti u detalje

24. 04. 2022 - 18:44
0
Shares

Novak Đoković definitivno nije u pravoj formi i ima razloga za zabrinutost nakon što je u finalu ATP turnira "Serbia Open" poražen od Rusa Andreja Rubljova. Najbolji teniser svijeta djelovao je fizički nemoćno, a kako je kazao nakon meča razlog može biti bolest s kojom se borio prethodnih sedmica.

Rubljov je do slavlja došao nakon dva i po sata igre, odnosno po setovima 6:2, 6:7, 6:0.
"Moram da se koncentrišem na ono što je pozitivno. Nestalo mi je snage u trećem setu, nažalost nisam mogao da pružim jači otpor. Andrej je sa razlogom među najboljim teniserima svijeta.

Osjećao sam se kao u Monte Carlu, da budem iskren. Ne znam da li je do bolesti koju sam imao prije nekoliko sedmica. Nadam se da ću do Pariza biti spreman da igram na tri dobijena seta", rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo kako se to Đoković osjeća i koja bolest je u pitanju, ali prvi reket svijeta nije otkrio pojedinosti.

"Prije Monte Carla se nikad nisam tako osjećao, možda rano u karijeri. Zato i mislim da ima veze sa tom bolešću. Bilo je teško, oporavak očigledno traje duže nego što sam očekivao. Od onog gema na 5:4 sam počeo da se lošije osjećam. U trećem setu sam imao goriva za samo dva gema. Žao mi je zbog publike, nije bilo suđeno ovoga puta.

"Nije bila korona, ali ne želim da ulazim u detalje, nije to neophodno. Značajno mi je to utjecalo na metabolizam nekoliko sedmica. Radovao sam se Monte Carlu, ali nisam mogao da se spremim. Ipak, gledam pozitivno, ide nabolje, ali jeste malo zabrinjavajuće što se tako osjećam na terenu. Radim stvari koje sam oduvijek radio, smatram sebe jednim od najspremnijih na turu. Nadam se da će biti bolje iz sedmica u sedmicu", zaključio je Đoković.

Učitaj još novosti