24. 04. 2022 - 07:35
Komentatori i publika u ekstazi: Pogledajte aperkat iz pakla...
907
Shares
Komentatori i publika u ekstazi: Pogledajte aperkat iz pakla kojim je Fury doslovno izbio iz patika Whytea

ENGLESKA

Komentatori i publika u ekstazi: Pogledajte aperkat iz pakla kojim je Fury doslovno izbio iz patika Whytea

24. 04. 2022 - 07:35
0
Shares

'Kralj cigana' je u nevjerovatnoj atmosferi na Wembleyu savladao Dilliana Whytea nokautom u šestoj rundi i tako došao do svoje 32. pobjede. 

Britanski bokser tako je obranio naslov prvaka teške kategorije po WBC verziji. U borbi na londonskom Wembleyu pred 100 hiljadaa gledatelja pobijedio je sunarodnjaka Dilliana Whytea.

Fury je u ne baš atraktivnoj borbi pobijedio Whytea nokautom u šestoj rundi. Za 33-godišnjeg Furyja ovo je bila 32. pobjeda u karijeri uz jedan neriješeni dvoboj, dok je 34-godišnji Whyte u svom 31. nastupu pretrpio treći poraz.

Kao što je to običaj u ovakvim mečevima s velikim ulogom, u prvoj rundi gledali smo ispitivanje snaga. Fury je pokušao držati Whytea na distanci, bez riskantnih udaraca s obje strane. Borba pred prepunim Wembleyem pretvorila se u uspavanku nakon nekoliko rundi u kojima nije bilo puno udaraca.

Fury je držao Whytea na distanci, odbio je riskirati puno, dok ga je Whyte pokušao pogoditi s nekoliko snažnih udaraca. Zanimljivo, izazivač je u prvoj rundi boksao u kontragardu, no nije mu to donijelo neku prednost. 

U četvrtoj rundi malo su se gledatelji na Wembleyu i pred malim ekranima trgnuli jer je Fury Whyteu razbio arkadu. No ne šakom, već glavom, jer su se sudarili. U istoj su rundi oba borca dobila sudačke opomene jer su se udarali u potiljak.

U tako letargičnom meču Fury je uspio pronaći malo prostora za jedan sjajan aperkat. Sredinom šeste runde Whytea je srušio, sudac je počeo brojati, no Whyte nije ustao, te je sudija bio primoran prekinuti borbu i proglasiti pobjednika. 

Pogledajte samu završnicu borbe OVDJE.

Učitaj još novosti