23. 04. 2022 - 10:48
SPEKTAKL PRED GOTOVO 100 HILJADA LJUDI: Tyson Fury večeras...
907
Shares
SPEKTAKL PRED GOTOVO 100 HILJADA LJUDI: Tyson Fury večeras posljednji put u ringu kao veliki prvak, a zatim slijedi nešto apsolutno nevjerovatno

SPEKTAKL PRED GOTOVO 100 HILJADA LJUDI: Tyson Fury večeras posljednji put u ringu kao veliki prvak, a zatim slijedi nešto apsolutno nevjerovatno

23. 04. 2022 - 10:48
0
Shares

Tyson Fury i Dillian Whyte odradili su vaganje i sada je službeno sve spremno za obračun dvojice prvak na Wembleyju (94 hiljade gledalaca) u subotu navečer. 

Furyjev WBC pojas svjetskog prvaka bit će ulog u tom dvoboju, a 'Gypsy King' tvrdi kako mu je to i posljednji profesionalni meč u karijeri.

Tyson i njegov otac John najavljivali su kako će se Fury pojaviti osjetno lakši nego što je bio u mečevima protiv Wildera, a već na otvorenom treningu, vidjelo se kako je 'Gypsy King' u jako dobroj formi, prenosi Fight Site.

Samo 264 'pounda' (119.74 kg) Furyjeva je težina na današnjem vaganju, dok je u posljednjem meču protiv Wildera (u desetom mjesecu protekle godine) težio 125.64 kilograma. Tyson nije bio ovako lagan još od 2019. godine i meča protiv Otta Wallina. Tada je ipak bio još lakši jer je vaga pokazala 254.25 'pounda' (115.21 kg).

Najlakši ikad, Tyson Fury bio je 2012. u meču protiv Martina Rogana. 'Gypsy King' tada je težio 111.5 kilograma (245.75 'pounda').

nokautfury

Što se Whytea tiče, on je došao nešto lakši od Furyja, ali to se uostalom i očekivalo, s obzirom da je Dillian 13 centimetara niži od ogromnog Furyja. 253 'pounda' (114.76 kg) vaga je pokazala Dillianu Whyteu. To je 5.8 'pounda' (2.63 kg) više nego li je Whyte težio u svom posljednjem nastupu kada je nokautirao Alexandera Povetkina.

Kontroverzni Fury navodi da je ovo njegova posljednja borba i da će poslije toga završiti karijeru. Mnogi su mislili da bi legendarni "Kralj cigana" mogao da se bori protiv pobjednika meča Oleksandr Usik (Ukrajina) - Entoni Džošua (Engleska), ali on je izabrao da se na oproštaju bori sa Whyteom.

- Dvostruki sam šampion, imam 150 miliona na računu, nemam šta nikome da dokazujem. Whyte je dobar borac. Dobar, jak, solidan muškarac. Ima dobar udarac velike snage, nokautirao je mnoge. Definitivno je čovjek kojem je potrebno da pokažete veliki respekt i to je ono što mu i dajem kroz moj trening kamp. Trenirao sam za njega identično jako kao i za Vajldera i Klička. Vidio sam kvote i to me je nasmijalo, jer dolaze od ljudi koji ne znaju ništa o boksu. Ovo je teška kategorija, svako može da pobijedi uz samo jedan udarac, ako nisam u svom najboljem izdanju, ovaj momak će mi skinuti glavu s ramena - naglasio je Fury.

On je najavio kako će nakon ovog meča tražiti nove izazove, a taj izazov mu stiže već u 2023. godini. Zove se Francis Ngannou.

Fury je spreman da se okuša protiv kamerunske zvijeri i UFC prvaka teške kategorije i borbu je najavio za narednu godinu.

"Neće to biti bokserski meč. Bit će to borba u oktagonu s MMA rukavicama. Održat će se u Las Vegasu na stadionu Raidersa", poručio je Fury i zatim je dodao:

"Prestat ću se boriti za pojas prvaka svijeta i spreman sam da isprobam nešto novo".

Meč Furyja i Whytea na rasporedu je večeras, a teškaši bi trebali kročiti u ring oko 23 sata.

Učitaj još novosti