22. 04. 2022 - 16:24
Čelik dužan isplatiti još jednu tužbu
907
Shares
Čelik dužan isplatiti još jednu tužbu

Čelik dužan isplatiti još jednu tužbu

22. 04. 2022 - 16:24
0
Shares

NK Čelik isplatio je u proteklim mjesecima brojne fudbalere koji su nekada nosili dres ovog kluba.

Posrnuli zenički velikan izdvojio je ogromna sredstva za rješavanje dugova prema bivšim članovima, a sada je pred NK Čelik stigla nova naredba o isplati.

Postupak protiv NK Čelik je pred Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine pokrenuo i nekadašnji igrač ovog tima Ivan Livaja, koji je tražio isplatu duga od 28.425 KM nastalog raskidom ugovora iz jula 2019. godine.

Disciplinska komisija FS BiH donijela je odluku da Čelik mora isplatiti sredstva ovom fudbaleru, a rok za plaćanje je 12. maj.

Ako se do ovog roka ne ispune obaveze prema Ivanu Livaji zenički klub će biti suspendovan od odigravanja utakmica pod okriljem Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ivan Livaja je ukupno za Čelik odigrao 24 utakmice u sezoni 2018/2019, a ranije je nosio dres Viteza. Kratko je bio član Željezničara, a trenutno igra u njemačkom niželigašu Eintracht Landshut.

Treba istaći da su odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine novčanim kaznama kažnjeni Velež, Borac, Zrinjski i Željezničar.

Velež će u kasu FS BiH uplatiti 2.000 KM za korištenje pirotehnike od strane navijača u prethodnim utakmicama, a po 1.000 KM kazne za isti prekršaj dobili su Zrinjski, Borac i Željezničar.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti