22. 04. 2022 - 16:16
PSG Mbappeu ponudio nevjerovatan ugovor
907
Shares
PSG Mbappeu ponudio nevjerovatan ugovor

PSG Mbappeu ponudio nevjerovatan ugovor

22. 04. 2022 - 16:16
0
Shares

Francuski napadač Kylian Mbappe dobio je posljednju i kako pišu tamošnji mediji, finalnu astronomsku ponudu PSG-a da produži ugovor s ovim klubom.

Kako se navodi, Mbappe na stolu ima novi dvogodišnji ugovor uz mogućnost da on bude produžen na još jednu godinu, a godišnja plata bila bi mu 50 miliona eura.

Također, Mbappe bi odmah "na ruke" dobio 100 miliona eura za bonus lojalnosti, što znači da bi za dvije godine u PSG-u samo na konto plate i lojalnosti mogao zaradtii 200 miliona eura.

Tamošnji mediji pišu da se Mbappeova majka sastala i upoznala s Nasserom Al-Khelaifijem, a da će francuski igrač ubrzo donijeti odluku o svojoj budućnosti.

Pitanje je, nakon svega, ostati u PSG-u ili otići u Real Madrid i vjerovatno postati nova prva zvijezda svjetskog nogometa.

Španski mediji ranije su pisali da bi Mbappe u Realu trebao dobiti 80 miliona eura "na ruke", a iz razloga što klub ne mora platiti nikakvo obeštećenje za njegove usluge, tako da novac pri Mbappeovom izboru novog kluba faktički ne igra nikakvu ulogu.

Učitaj još novosti