15. 04. 2022 - 16:30
Salihamidžićeva sudbina je poznata: Predsjednik Bayerna...
907
Shares
Salihamidžićeva sudbina je poznata: Predsjednik Bayerna potvrdio odluku kluba

Salihamidžićeva sudbina je poznata: Predsjednik Bayerna potvrdio odluku kluba

15. 04. 2022 - 16:30
0
Shares

Eliminacija od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka za Bayern je prava katastrofa, zbog čega su se u prvi plan gurnuli čelnici kluba kao glavni i odgovorni za ovaj neuspjeh.

Jedan od onih koje mediji, navijači i javnost u Njemačkoj najviše kritiziraju je sportski direktor Hasan Salihamidžić, a njegova porodica dobila je prijetnje smrću, no ne i okrenuta leđa od starne uprave Bayerna.

Predsjednik kluba Herbert Hainer izrazio je podršku Braci i Oliveru Kahnu i izrazio veliko povjerenje prema onome što rade njih dvojica posljednjih godina, bez obzira na loše partije i ispadanje iz Lige prvaka.

"Obojica su svjesni svoje odgovornosti i u potpunosti to ispunjavaju. Oni znaju šta pokreće ovaj klub, šta je ovdje bitno, to imaju u DNK. Kada sam pogledao njihova lica nakon utakmice protiv Villarreala, vidio sam im na licima: 'Sada ćemo raditi još više'", izjavio je prvi čovjek kluba iz Bavarske.

Ovo je druga godina uzastopno da Bayern ispada u četvrtfinalu, pa ni osvojena Bundesliga nije dovoljna da bi se sezona okarakterisala kao uspješnom.

“Uvjeren sam da ni naši ambiciozni igrači neće dopustiti da im takav kraj pokvari planove. To će ih potaknuti za nadolazeću sezonu Lige prvaka. Žele više, žele ovdje pisati povijest”, rekao je Hainer.

Sada je pun fokus na osvajanju njemačkog prvenstva. Momčad ima priliku za deseti naslov prvaka zaredom. Prema Haineru, povijesno postignuće u vrhunskim evropskim ligama.

"Možemo biti jako ponosni na to - i sljedeće sezone opet ćemo napadati svom snagom u Ligi prvaka".

Cijeli fudbalski svijet piše o Salihamidžiću: "To je bio baš sramotan potez od njega"
Kada je izvučen par Bayern - Villarreal bivši bh. reprezentativac se nasmijao i bio je očito oduševljen što je njemački klub dobio tako laganog protivnika, ali mu se to itekako obilo o glavu.

O tom smijanju Salihamidžića danas bruji fudbalska javnost u Evropi i mnogi su osudili sportskog direktora Bayerna za takvo podcijenjivanje protivnika.

"Sramotnan video pokazuje kako su se u Bayernu smijali što su izvukli Villarreal", piše engleski SportBible.

Video na kojem se Salihamidžić smije postao je hit na društvenim mrežama.

Sportsport-ba

Učitaj još novosti