15. 04. 2022 - 16:12
Ten Hag "tjera" Ronalda iz Manchester Uniteda
907
Shares
Ten Hag

Ten Hag "tjera" Ronalda iz Manchester Uniteda

15. 04. 2022 - 16:12
0
Shares

Erik ten Hag će vjerovatno preuzeti Manchester United na kraju sezone, a prva stvar koju će navodno uraditi jeste da "otjera" Cristiana Ronalda.

Ronaldo vjerovatno napušta United svojevoljno, no mediji pišu da je novi menadžer Ten Hag odlučan prekinuti saradnju između Crvenih vragova i Portugalca.

Još uvijek aktuelni trener Ajaxa postigao je usmeni dogovor s klubom s Old Trafforda te čelnike obavijestio da Ronaldo nije u njegovim planovima jer se ne uklapa u njegov stil igre.

Nogometni svijet je bio iznenađen prošlog ljeta kada se Cristiano vratio u United te je tada izgledalo da bi on mogao biti čovjek koji će okončati "sušu" kada je riječ o trofejima.

I zaista, Ronaldo je sjajno počeo, osvojio je nagradu za najboljeg igrača Premiershipa u septembru te je postizao ključne golove protiv Villarreala i Atalante čime je pomogao Unitedu da prođe grupnu fazu Lige prvaka.

Međutim, njegov povratak u Manchester se pretvorio u noćnu moru jer će klub završiti sezonu bez osvojenog trofeja i to petu godinu u nizu. Crveni vragovi su trenutno sedmi na tabeli Premiershipa.

Ronaldo je najbolji strijelac sa 18 pogodaka, u zadnjih 13 susreta je postigao samo četiri gola, a sada ima problem da zadrži mjesto u startnoj postavi.

Portugalac je sve više razočaran životom na Old Traffordu u ovoj godini, a već je razgovarao sa svojim menadžerom Jorgeom Mendesom u martu kako bi razmotrili svoje opcije za narednu sezonu.

Čini se je njegova sudbina odlučena i potvrđena dolaskom novog menadžera, a Ten Hagu se "ne sviđaju" Ronaldove godine i status "luksuznog" igrača.

Klix.ba

Učitaj još novosti