31. 03. 2022 - 14:13
Divljački napad na atletskoj stazi: Vodio je u utrci, nakon...
907
Shares
Divljački napad na atletskoj stazi: Vodio je u utrci, nakon udarca ostao ležati

Divljački napad na atletskoj stazi: Vodio je u utrci, nakon udarca ostao ležati

31. 03. 2022 - 14:13
0
Shares

Snimka nasilnog napada na trkača tijekom utrke na Floridi obišla je internet i u Americi postala posebno kontroverzna zbog rasnih konotacija, ali ni bez njih nije ništa manje šokantna. Na snimci se vidi kako trkač juri iz pozadine i s leđa snažno udara drugog trkača, koji pada i ostaje ležati na stazi.

Na snimci na Twitteru ne nudi se kontekst, ali Canadian Running Magazine javlja da snimka dolazi s mitinga Tohopekaliga Tiger Invitational u Kissimmeu protekle subote, s utrke na 1600 metara. Američki tabloid TMZ u razgovoru sa svjedocima doznao je da napadač uopće nije sudjelovao u utrci.

Stajao je na stazi, a vodeći trkač ga je odgurnuo. Ovaj ga je dočekao u sljedećem krugu

Prema njihovim izjavama, napadač je stajao na stazi, a vodeći trkač, koji je na kraju udaren, rekao mu je da se makne i odgurnuo ga. U sljedećem krugu napadač ga je ponovo dočekao, dotrčao mu s leđa i udario ga u glavu.

Mediji koji su izvijestili o događaju pišu kako je na teren izašla policija, ali nije poznato je li protiv napadača podignuta optužnica. Ne zna se ni je li napadnuti trkač, osim odgurivanjem, napad izazvao i kakvim riječima.

Učitaj još novosti