28. 01. 2022 - 14:00
Haaland donio odluku šta će raditi u budućnosti: Vozit ću...
907
Shares
Haaland donio odluku šta će raditi u budućnosti: Vozit ću traktor, hraniti krave...

Haaland donio odluku šta će raditi u budućnosti: Vozit ću traktor, hraniti krave...

28. 01. 2022 - 14:00
0
Shares

S obzirom na to da ima 21 godinu, Erling Haaland je zapravo još uvijek na početku blistave nogometne karijere, ali norveški napadač Borussije Dortmund već zna šta želi biti kad okači kopačke o klin: farmer.

Haaland je jako mlad i veoma talentovan. Iako ima tek 21 godinu, on je već postao najtraženiji nogometaš na svijetu uz Kyliana Mbappea i po mnogima će godinama koje dolaze uz Francuza biti neko o kome će se uveliko pričati kao o nasljedniku Cristiana Ronalda ili Lionela Messija.

Već sada u dresu Borussije Dortmund obara rekorde, golgeterski je bio izuzetan i u Moldeu, te Salzburgu, a vjeruje se da će od ljeta golovima uveseljavati navijače nekog o najvećih evropskih timova, a sve su glasnije priče da će to biti Real Madrid.

U međuvremenu, Haaland je otkrio šta će biti kada završi sa igračkom karijerom. Ranije je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj sjedi na traktoru, te je napisao: "Na poslu". Norvežanin na farmu dolazi da se odmori.

"Ako je ikako moguće, pokušavam opustiti glavu i ne misliti o nečemu. A ja to radim dok sam na farmi, dok vozim traktor ili hranim krave ili šta god da radim", kazao je Haaland.


"Razmišljam o maloj farmi s nekoliko krava u Bryneu, mjestu gdje sam odrastao", dodao je Haaland za ESPN .

Osim Real Madrida, skromnog tinejdžera žele i Barcelona, PSG, Manchester City, Chelsea... Borussia je svjesna da će ostati bez Haalanda već na kraju sezone, a očekuje se da će klub koji ga dovede platiti između 75 i 90 miliona eura.

On je posljednjih dana u centru pažnje zbog povrede koju je nedavno zadobio i koja bi ga mogla neko vrijeme držati izvan terena i nažalost zdravstveni problemi su sve učestaliji.

 

Ko je za Haalanda najbolji igrač svijeta?

Iako je Zlatnu loptu osvoji Lionel Messi on je poručio da se jednostavno mora reći da je Robert Lewandowski trenutno broj jedan.

"Morate reći da je Lewandowski broj jedan trenutno, barem za mene. Imate tu još Benzemu koji je bio zaista fantastičan, ali i Messi je uvijek u samom vrhu. Benzema bi bio drugi, a Messi treći za prošlu godinu", rekao je Haaland.

Kada je u pitanju defanzivac protiv kojeg mu je najteže igrati, izdvojio je Virgila van Dijka.

"Znate koliko je visok, koliko je jak i koliko je brz, dok ima i vrhunski tajming za start", rekao je Haaland te nastavio:

"Mislim da protiv njega nisam dobio niti jedan duel. Fizički je pravo čudovište."

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti