27. 01. 2022 - 16:26
Ronaldo na Instagramu blokirao stranicu Transfermarkt, sada je...
907
Shares
Ronaldo na Instagramu blokirao stranicu Transfermarkt, sada je objašnjeno i zašto

Ronaldo na Instagramu blokirao stranicu Transfermarkt, sada je objašnjeno i zašto

27. 01. 2022 - 16:26
0
Shares

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo u martu prošle godine je na Instagramu blokirao stranicu Transfermarkt specijalizovanu za transfere i vrijednosti igrača, a sada je stiglo i objašnjenje popularnog portala o tome šta se desilo.

Nakon što su sastavili jedanaestoricu igrača s najvećom tržišnom vrijednošću, koje predstavlja agent Jorge Mendes, profil Transfermarkta je dodao poruku u kojoj je pisalo:

"Ne možemo označiti Cristiana, jer nas je blokirao nakon što je vidio svoju tržišnu vrijednost."

Sada su odgovorni za web stranicu u izjavi za The Athletic objasnili "sukob" s portugalskim igračem.

"Nakon toga smo sastavili listu sa deset igrača, starih 33 i više godina i on je bio na prvom mjestu, ali nam je rekao da bi trebao da vrijedi mnogo više. Prvo je poslao poruku našim kolegama na društvenim mrežama", rekao je Christian Swartz i dodao:

"Oni su mu odgovorili, objasnili zašto ima tu vrijednost i rekli mu: 'Od ljudi iz tvoje starosne grupe ti si ubjedljivo broj jedan.'"
Ipak, odgovor nije zadovoljio Cristiana, koji je kao odgovor poslao nekoliko smajlića i blokirao ih.

"Postojala je razlika od 30 ili 50 miliona između njega i sljedećeg na listi, ali nam je poslao nekoliko smajlića i blokirao nas", objasnio je Swartz.

screenshot-467

Ronaldo, tada u Juventusu, zapravo je bio drugi najskuplji igrač u tom timu vrijedan 75 miliona eura, iza Bernarda Silve iz Manchester Cityja sa 100 miliona eura.

Nešto više od godinu kasnije Ronaldo je napustio Torino i vratio se u Manchester United, a njegova tržišna vrijednost sada je 35 miliona eura.

Klix.ba

Učitaj još novosti