26. 01. 2022 - 22:56
Futsaleri Španije se spasili poraza od Azerbejdžana i...
907
Shares
Futsaleri Španije se spasili poraza od Azerbejdžana i osigurali prolazak u četvrtfinale Eura

Futsaleri Španije se spasili poraza od Azerbejdžana i osigurali prolazak u četvrtfinale Eura

26. 01. 2022 - 22:56
0
Shares

Futsaleri Španije i Azerbejdžana remizirali su u meču 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva rezultatom 2:2 te je kolo prije kraja u našoj grupi jasno koje dvije selekcije su se plasirale u četvrtfinale.

Azerbejdžan je nešto bolje otvorio meč i autogolom Lozana u 10. minuti došao u vodstvo, no slavlje je trajalo samo dvije minute s obzirom na to da je Gomez u 12. minuti poravnao na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još jedan gol, opet u mreži Španije, a strijelac za Azerbejdžan bio je Atayev u 17. minuti.

Mučila se Španija u nastavku susreta da dođe do pogotka s obzirom na to da se Azerbejdžan odlično branio, no ipak nisu mogli izdržati duže od 31. minute kada je Lozano pogodio za 2:2.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio, a sada je prije posljednjeg kola poznato da su iz naše grupe u četvrtfinale prošle selekcije Gruzije i Španije.

Španiji u posljednjem kolu treba pobjeda protiv Gruzije da zauzme prvo mjesto u grupi, dok će svaki drugi rezultat značiti da će Španci s druge pozicije među osam najboljih.

S tim u vezi, jasno je, naši igrači će protiv Azerbejdžana igrati revijalnu utakmicu kojom će staviti tačku na prvi nastup na Evropskom prvenstvu.

Učitaj još novosti