26. 01. 2022 - 19:12
Futsaleri BiH nakon preokreta izgubili od Gruzije, za...
907
Shares
Futsaleri BiH nakon preokreta izgubili od Gruzije, za četvrtfinale Eura potrebno čudo

Futsaleri BiH nakon preokreta izgubili od Gruzije, za četvrtfinale Eura potrebno čudo

26. 01. 2022 - 19:12
0
Shares

Futsaleri Gruzije pobijedili su u drugom kolu Evropskog prvenstva selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1 te su tako šanse našeg tima za plasman u četvrtfinale sveli na minimum.


BiH je odigrala sjajno prvo poluvrijeme protiv favorizovanog protivnika, a ono je krunisano u sedmoj minuti golom za vodstvo koji je postigao Kahvedžić. Prethodno je Gašpar odlično probio po lijevoj strani i idealno uposlio Kahvedžića koji je pospremio loptu u praznu mrežu.
Ovaj gol je dao krila našoj selekciji pa je Gruzija na kraju odlično prošla sa samo jednim primljenim golom. Redale su se šanse, a briljirao je golman Gruzije koji je spasio svoj tim nakon pokušaja Boškovića, Aladžića i Arnautovića.

U petoj minuti nastavka Gruzija se vratila. Radmilović je poklonio loptu protivnicima, gol je ostao prazan i Thales je to lagano pospremio u mrežu s centra. Samo tri minute kasnije Gruzija dolazi do potpunog preokreta, a sada je pogodio Branco. Lijepo se okrenuo i onda mirno poslao loptu u mrežu za 2:1.

Pokušavali su naši futsaleri do kraja utakmice ponovo postići pogodak s kojim bi barem izvukli neriješen rezultat, ali Gruzijci na čelu sa sjajno raspoloženim golmanom nisu pravili greške te su na kraju došli do važne pobjede konačnim rezultatom 2:1.

Gruzija je ovom pobjedom skočila na prvo mjesto grupe sa šest bodova, dok je BiH na posljednjoj poziciji bez bodova. U drugoj utakmici drugog kola grupe D večeras se sastaju Španija i Azerbejdžan. Šanse naše selekcije za plasman u četvrtfinale su gotovo nerealne, a za početak je potrebno da Španija izgubi u obje preostale utakmice.

Naša selekcija će u posljednjem kolu odmjeriti snage s Azerbejdžanom, a ovaj meč se igra u subotu s početkom u 17:30 sati. U drugom meču trećeg kola ove grupe igrat će Gruzija i Španija.

Rezultat i strijelci:

BiH - Gruzija 1:2 (Kahvedžić 7' - Feitosa 25', Petry 28')

Učitaj još novosti