26. 01. 2022 - 14:21
Newcastle ZAVRŠIO još jedno veliko pojačanje, drugo najskuplje...
907
Shares
Newcastle ZAVRŠIO još jedno veliko pojačanje, drugo najskuplje u historiji kluba: Ukrali su ga ispred nosa rivalu

ARSENAL JE SILNO ŽELIO BRUNU

Newcastle ZAVRŠIO još jedno veliko pojačanje, drugo najskuplje u historiji kluba: Ukrali su ga ispred nosa rivalu

26. 01. 2022 - 14:21
0
Shares

Do kraja prelaznog roka je ostalo nešto malo manje od 7 dana i zaočekivati je da na St James Parku odjekne još jedna bomba.

Najbogatiji klub na planeti, Newcastle United, je već doveo 2 zvučna pojačanja za nastavak sezone i borbe za opstanak u društvu najboljih.

U klub su stigli Kieran Trippier i Chris Wood, a uprava popularnih Svraka za ova 2 igrača je izdvojila 45 miliona eura. Sigurni smo da bi u klub stiglo još neko veliko, zvučnije, ime samo da se klub ne bori za opstanak u Premier ligi, a ako sačuvaju status Premierligaša sledeće sezone je zaočekivati velika imena na St James Parku.

Međutim, Eddie Howe ne želi stati na ova 2 pojačanja i do završetka prelaznog roka želi u klub dovesti još nekoliko igrača. Pominje se ime Yves Bissouma za koga su spremni Birghtonu platiti 50 miliona eura čime bi oborili klupski rekord, ali za sada konkretne ponude još nema.

I dok se priča o sjajnom veznjaku Birghtona, Howe se okreće talentovanoj zvijezdi Lyona. Riječ je o Brunu Guimaraesu 24-godišnjem Brazilcu koji igra na pozicji zadnjeg veznog. Upravo tu poziciju je Howe okarakterisao kao najproblematičniju u svom timu i čini sve kako bi je ojačao do kraja prelaznog roka.

Prema navodima pojedinih francuskih medija, Newcastle je ponudio čak 40 miliona eura što je francuska strana prihvatila i u narednim satima se očekuje potvrda transfera. Za njegove usluge su bili zainteresovani Mikel Arteta i njegov Arsenal te Allegrijev Juventus, ali ipak 2 velikana nisu mogli parirati finansijski nadmoćnijoj ekipi Newcastlea. 

Bruno je ove sezone odigrao 20 utakmica, a čak na njih 19 se našao u prvoj postavi što dovoljno govori koliko u njega ima povjerenja Peter Bosz, trener Lyona.

Učitaj još novosti