27. 01. 2022 - 14:40
Real vjeruje u Južnoamerikance: Nakon Rodryga i Viniciusa u...
907
Shares
Real vjeruje u Južnoamerikance: Nakon Rodryga i Viniciusa u Madrid stiže još jedan biser iz Brazila

PREDVIĐAJU MU BLISTAVU KARIJERU

Real vjeruje u Južnoamerikance: Nakon Rodryga i Viniciusa u Madrid stiže još jedan biser iz Brazila

27. 01. 2022 - 14:40
0
Shares

Real Madrid nas je navikao da dovodi mlade i talentovane igrače, a na Santiago Bernabeu su najčešće dolazili Južnoamerikanci.

Kraljevski klub itekako vjeruje igračima iz Južne Amerike, a to se posebno odnosi na Brazilce koji su itekako dobro došli u Madrid i kojih trenutno imaju nekoliko u klubu. 

Rodrygo, Vinicius Junior i Reinier su igrači koji su unazad nekoliko sezona stizali u glavni grad Španije kao velika pojačanja Kraljevskog kluba. Rodrygo i Vinicius su se izborili za mjesto u timu kod Carla Ancelottija, dok je Reinier svoju sreću potražio u Borussiji Dormtund gdje je otišao na pozajmicu. Koliko zaista Kraljveski klub vjeruje u igrače iz Brazila govori i činjenica da su spremni dovesti igrača koji nema ni 18 godina.

Prema navodima uglednih španskih listova bliskih Kraljveskom klubu, Florentino Perez je spreman na Santiago Bernabeu dovesti 15-godišnjeg Endricka igrača Palmeirasa. Mladi Endrick se smatra velikim biserom brazilskog fudbala i već sada ga uspoređuju sa velikim brazilcima, a takođe mu predviđaju veliku i blistavu karijeru. 

Brazilac bi napustio svoju zemlju tek kada bi napunio 18 godina, a Kraljevski klub želi već sada sve da završi kako bi za 3 godine stigao u La Ligu.

Učitaj još novosti