26. 01. 2022 - 08:01
Brazzo velikanu La Lige ispred nosa otima pojačanje: Zvijezda...
907
Shares
Brazzo velikanu La Lige ispred nosa otima pojačanje: Zvijezda Chelseaja nadomak bavarskog giganta

POJAČANJE U ODBRANI

Brazzo velikanu La Lige ispred nosa otima pojačanje: Zvijezda Chelseaja nadomak bavarskog giganta

26. 01. 2022 - 08:01
0
Shares

Hasan Salihamidžić radi odličan posao kao sportski direktor Bayern Minhena i zahvaljujući njegovom aganžmanu neki od velikih igrača su danas na Allianz Areni, a ne na nekom drugom stadionu.

Iako je popularni Brazzo fudbalsku karijeru završio u Wolfsburgu, 2017. godine se vratio u Bayern u klub u kome je proveo 9 godina igrajući uz desnu aut liniju. 

Danas se smatra jednim od najzaslužnijih ljudi zašto Bavarski gigant dominira Bundesligom i taj trend želi da se nastavi i u budućnosti. Klub tokom januara za sada još ništa nije dovodio, a vremena je sve manje i sve su veće šanse da u Minhen tokom zimskog prelaznog roka niko i ne stigne.

Međutim, tokom ljetnog prelaznog roka se očekuju neke promjene, a prva koja bi se mogla desiti jeste ona na poziciji štopera. Naime, Niklas Sule stameni štoper kome ugovor ističe na kraju sezone je navodno saopštio upravi da ne želi potpisati novi i da će na kraju sezone napustiti klub kao slobodan igrač. 

Iz kluba nemaju ništa protiv njegovog odlaska, naprotiv Salihamidžić se već bacio u potragu za njegovim nasljednikom. A prema navodima uglednog njemačkog lista Bild, zamjena je već pronađena i nalazi se u Londonu, tačnije na Stamford Bridgeu.

Riječ je o Andreas Christensen koji bi u Minhen stigao na ljeto i to kao slobodan igrač. Danac na kraju sezone ostaje bez ugovora baš kao Sule i sve su šanse da će i on promjeniti sredinu od naredne sezone. Uprava Bayerna radi na realizaciji transfera i žele to što prije da završe jer Barcelona i Xavi se raspituju za sjajnog štopera. 

25-godišnji Christensen je sa Plavcima iz Londona osvojio Ligu prvaka, Europa ligu, UEFA Superkup, FA Kup i smatra se zaista sjajnim štoperom. 

On itekako dobro poznaje Bundesligu jer je bio pozajmljen Borussiji Monchengladbach i u njemačkoj je igrao od 2015. do 2017. godine i neće mu terbati mnogo da se navikne na stil igre u njemačkoj.

Učitaj još novosti