24. 01. 2022 - 17:56
Ovo bi ga moglo dokrajčiti: Sjajni napadač doživio sudbinu...
907
Shares
Ovo bi ga moglo dokrajčiti: Sjajni napadač doživio sudbinu Adriana Mutua!

RAFAEL LEAO

Ovo bi ga moglo dokrajčiti: Sjajni napadač doživio sudbinu Adriana Mutua!

24. 01. 2022 - 17:56
0
Shares

Portugalski Record objavio je da će napadač Milana Rafael Leao morati platiti veliku odštetu svom bivšem klubu Sporting Lisabonu zbog jednostranog raskida ugovora.

Portugalac se našao u vrlo teškoj situaciji koja bi se mogla usporediti s problemima koje je svojevremeno imao proslavljeni Rumunj Adrian Mutu s Chelseajem.

Mutu je morao platiti golemu odštetu londonskom klubu zbog konzumacije nedozvoljenih supstanci, čak 17 milijuna eura koliko je koštao ‘Bluese‘ njegov transfer iz Parme, a sličnih problema sa svojim bivšim klubom ima i 22-godišnji golgeter Milana.

Leao je jednostrano raskinuo ugovor sa Sportingom 2018. nakon što su navijači provalili u klupski trening centar. Napadač je tada napustio Sporting kao slobodan igrač i potpisao za francuski Lille, a nakon samo godinu dana prešao je u Milan za 23 miliona eura.

Već u proljeće 2020. Sportski arbitražni sud (CAS) ustanovio je da je Leao prekršio ugovor te da svom bivšem klubu mora platiti 16.5 miliona eura odštete , a danas je tu kaznu potvrdio i drugostepeni sud u Lisabonu.

Sporting je tražio još veću odštetu, jer su u portugalskom velikanu mišljenja da im pripada čak 40 miliona eura, koliko je iznosila otkupna klauzula u njegovom ugovoru.

Leau ostaje sada da uputi još jednu žalbu, ali svi su izgledi da će se morati odreći ogromnog novca i veliko je pitanje je li uopće u karijeri stigao zaraditi toliki iznos…

Učitaj još novosti