23. 01. 2022 - 23:51
Real polako sprema tim za narednu sezonu: Ancelotti u moru...
907
Shares
Real polako sprema tim za narednu sezonu: Ancelotti u moru otpisanih igrača dodao još jednu veliku zvijezdu

VALVERDE U CENTRU PAŽNJE

Real polako sprema tim za narednu sezonu: Ancelotti u moru otpisanih igrača dodao još jednu veliku zvijezdu

23. 01. 2022 - 23:51
0
Shares

Tokom ljeta na Santiago Bernabeu je stigao Carlo Ancelotti kome je dato povjerenje da napravi smjenu generacija u Kraljevskom klubu.

Dobio je jedan od najtežih trenerskih poslova koji mu za sada ide itekako dobro i polako u prvi tim ubacuje mlade nadolazeće zvijezde, a pri tome na rezultatima se ništa ne osjeti. 

Prošlo je malo više od pola sezone a Kraljevski klub je trenutno prvoplasirani u La Ligi i istakli su kandidaturu za osvajanje španskog prvenstva. Za vratom im diše Sevilla koja je trenutno drugoplasirana i ima zaostatak od svega 4 boda, ali iz Madrida vjeruju da će do kraja prvenstva održati prednost i pehar vratiti u glavni grad Španije.

Rekonstrukcija tima je krenula od veznog reda, a tokom ljeta je stigao mladi 19-godišnji Eduardo Camavinga. Sjajni Francuz bi u dogledno vrijeme trebao biti nasljednik Luke Modrića, a polako već uz Hrvata napreduje. Sa druge strane Ancelotti ga postepeno uvodi u igru i vjeruje kada se Modrić oprosti od Kraljevskog dresa da će to nadoknaditi Camavinga.

Međutim, u timu ima još igrača koji će u dogledno vrijeme okačiti kopačke o klin ili jednostavno napustiit Santiago Bernabeu, a Ancelotti polako traži i njima zamjene. Problem na koji je Ancelotti naišao jeste sjajni veznjak Federico Valverde koji nikako da pokaže svoje najbolje izdanje i koji trenutno nije po ukusu trenera Kraljevskog kluba. Valverde je fenomenalan veznjak koji je u budućnosti trebao zamjeniti Toni Kroosa, ali izgleda da je sada bliži odlasku neko prvoj opciji u veznom redu.

Ancelotti nije zadovoljan onim što 23-godišnjim Valverde pokazuje na terenu i navodno u moru otpisanih igrača stavio je i ime Urugvajca. Marcelo, Isco, Dani Ceballos i Eden Hazard su igrači koji bi mogli tokom zime ili eventualno ljeta napustit klub i svoje karijere graditi negdje drugo. Florentino Perez je spreman pustiti iz kluba Valverdea ako na adresu Santiago Bernabea stigne adekvatna ponuda. 

Trenutna cijena prema Transfermarku iznosi 65 miliona eura, a klub koji je pokazao interes jeste Manchester United i Ralf Rangnick. 

Italijan nije spreman pustiti Valverdea u januaru nego će sačekati ljeto kada bi imao više vremena da pronađe adekvatnu zamjenu.

Učitaj još novosti