22. 01. 2022 - 12:21
Vlahović odabrao: Slijedit će srce, Srbija dobija najskupljeg...
907
Shares
Vlahović odabrao: Slijedit će srce, Srbija dobija najskupljeg ikada, plata

Vlahović odabrao: Slijedit će srce, Srbija dobija najskupljeg ikada, plata "skromna"

22. 01. 2022 - 12:21
0
Shares

Italijanska štampa je i subotu "prepuna" naslova o Dušanu Vlahovića. 

Arsenal je klub koji insistira na dovođenju sjajnog Srbina, ali čini se da će odlični napadač slijediti srce i ostati u Seriji A.

Topnici su pripremili odličnu ponudu kako igraču tako i Fiorentini, ali njegovi menadžeri ne žele ni da čuju za transfer u London.

Tuttosport i Gazzetta dello Sport pišu da se 21-godišnji Beograđanin odlučio za Juventus.

Torinski list navodi da Stara dama namjerava iskoristiti ogromnu želju sjajnog napadača da zaigra za Bianconere te je već sada spremila ponudu od 60 miliona eura.

U tom slučaju Vlahović bi postao najskuplji srbijanski fudbaler u historiji zajedno sa Lukom Jovićem koji je također plaćen 60 miliona.

Iz Milana stižu informacije i o visini plate koju bi Vlahović trebao zarađivati u Torinu. Radi se o cifri od sedam miliona eura plus eventualni bonusi pa bi ta cifra mogla rasti i do 10 miliona eura.

Viole su poručile kako do sada nije bilo zvaničnog kontakta, međutim Juventus je počeo već da radi na transferu sa Vlahovićem menadžerima.

Prioritet Stare dame je dobiti povjerenje i uvjeriti Vlahovića da je Torino pravo mjesto za nastavak karijere što je čini se već urađeno.

Naredni korak će biti pregovori s Fiorentinom, nešto što se često viđalo posljednjih godina. Posljednji veliki tranfer iz Firence u Torino je onaj Federica Chiese.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti