21. 01. 2022 - 18:31
ŠOK NA AUSTRALIJAN OPENU, ISPAO RUS KOJI JE JURIO TITULU:...
907
Shares
ŠOK NA AUSTRALIJAN OPENU, ISPAO RUS KOJI JE JURIO TITULU: Prošle godine ga tek Novak dobio, sad pao prije meča sa Nadalom!

ŠOK NA AUSTRALIJAN OPENU, ISPAO RUS KOJI JE JURIO TITULU: Prošle godine ga tek Novak dobio, sad pao prije meča sa Nadalom!

21. 01. 2022 - 18:31
0
Shares

Prošle godine je u velikom stilu stigao na najveću scenu u Melburnu, ali sada nije u tako dobroj formi.

Čekali smo do trećeg kola, a onda smo vidjeli prvo veliko iznenađenje u muškom dijelu žreba na Australijan openu. Čovek koji je prošle godine "zapalio" Australiju sada je ispao poslije samo dvije pobjede. 

Prošle godine potpuno nepoznati Aslan Karacev je došao do polufinala gdje ga je rutinski eliminisao Novak Đoković. a sada nije mogao ni blizu tako velikog rezultata. 

Rus koji je do Australijan opena prošle sezone uglavnom igrao fjučerske i čelendžere je prošle godine krenuo iz kvalifikacija, a onda je redom dobijao Grigora Dimitrova, Feliksa Ože-Aljasima i Dijega Švarcmana. 

U polufinalu je ipak naleteo na zid i Novak ga je dobio vrlo lako u tri seta. Sada se Karacev prilično mučio u prva dva kola, a onda je pao u drami. 

Igralo se četiri sata i 40 minuta, a iskusni Manarino, trenutno 71. teniser svijeta uspio je prvi put u karijeru da dođe do četvrtog kola Australijan opena. Taj uspjeh će mu donijeti makar 58. mjesto na ATP listi, a rival u četvtoj rundi biće spektakularan.

 Ukoliko hoće u četvrtifnale Manarino će morati da dobije Rafaela Nadala koji je u svom okršaju trećeg kola bio bolji od Karema Hačanova iz Rusije. 

 

Učitaj još novosti