21. 01. 2022 - 12:12
Juventus za Vlahovića nudi finu cifru i jedno vrhunsko pojačanje!
907
Shares
Juventus za Vlahovića nudi finu cifru i jedno vrhunsko pojačanje!

Juventus za Vlahovića nudi finu cifru i jedno vrhunsko pojačanje!

21. 01. 2022 - 12:12
0
Shares

Iz Fiorentine su potvrdili jučer da imaju namjeru da prodaju Dušana Vlahovića već u januaru.

Vlahović je sjajnim igrama u dresu Fiorentine skrenuo na sebe pažnju mnogih evropskih klubova, a u posljednje vrijeme srbijanski napadač se najviše povezivao s Arsenalom.

Direktor Fiorentine, Joe Barone, potvrdio je jučer da italijanski klub želi prodati Vlahovića već u januaru jer su svjesni da za njega mogu zaraditi ogroman novac. Fiorentina je odredila cijenu od 70 miliona eura za Vlahovića, ali je čini se jasno da neće ići u Arsenal.

Vlahović je odbio da produži ugovor s Fiorentinom koji ističe na ljeto 2023. godine, te su u klubu očito svjesni da sada trebaju da iskoriste njegovu fantastičnu formu kako bi zaradili što više novca.

Mediji na Apeninima prije nekoliko dana su objavili da je Vlahovićeva želja da pređe u Juventus, te je odbio mogućnost odlaska u Arsenal.

La Gazzetta dello Sport je objavila jutros da je Stara dama itekako "zagrijana" za Vlahovića koji je ove sezone jedan od najboljih igrača Serije A. Navodno, Juventus je već poslao prvu ponudu za Vlahovića i sada čekaju odgovor iz Firence.

Stara dama ne želi da plati svih 70 miliona za Vlahovića i ponudili su Fiorentini opciju da u dogovor uključe Dejana Kuluševskog. Tako bi pored Kuluševskog ovaj klub platio još 35 miliona eura, te se u Juventusu nadaju da će Fiorentina prihvatiti ovu ponudu.

Barone je potvrdio da je nekoliko engleskih klubova pokazalo interes za Vlahovića, te nije spominjao Juventus koji je jedini napravio konkretan potez.

"Neki engleski klubovi su nas kontaktirali, ali nema nikakvih dogovora još uvijek. Otvoreni smo za opciju da ga prodamo", rekao je Barone.

Učitaj još novosti