21. 01. 2022 - 10:57
S 15 godina zabio možda i gol godine, Barcelona ga odlučila...
907
Shares
S 15 godina zabio možda i gol godine, Barcelona ga odlučila kupiti u tri rate!

S 15 godina zabio možda i gol godine, Barcelona ga odlučila kupiti u tri rate!

21. 01. 2022 - 10:57
0
Shares

Iako 15-godišnji Endrick još nije debitovao za brazilski Palmeiras, prema riječima jednog od brazilskih novinara, već se našao na meti Barcelone, kao i nekih drugih velikana.

Iako je Barcelona u velikim financijskim problemima, klub se redovno povezuje s mnogim igračima.

Zahvaljujući smanjenju plata igračima i financijskim rezovima u klubu tokom ljeta, ekipi su se, između ostalih, pridružili i Memphis Depay i Eric Garcia, momčad je također tokom sezone dovela Danija Alvesa, a nedavno je potpisao i Ferran Torres iz Manchester Cityja.

Katalonci i na ljeto žele nove igrače, a jedan od glavnih ciljeva je Erling Haaland. I dok će Norvežanina biti jako teško kupiti, Barcelona bi puno lakše mogla do potpisa Endricka, Palmeirasovog 15-godišnjeg dragulja.


Prema pisanju novinara Jorga Nicola, Katalonci se spremaju za neobičan transfer i spremni su da plate čak 45 miliona eura za napadača koji može da igra i na krilnim pozicijama, a još nema debi za prvi tim Palmeirasa.

Prema Nicolinim informacijama, Katalonci će uplatu za transfer podijeliti na tri rate. Prva će ići u Palmeiras kada igrač navrši 16 godina. Druga kada debituje za prvi tim brazilskog kluba. Posljednja rata Barcelone bila bi uplaćena kada igrač navrši 18 godina i službeno ode u španski klub.

Nedavno je postigao makazicama gol sa vrha kaznenog prostora, po mnogima jedan od kandidata za nagradu Ferenc Puškaš.

Sportsport

Učitaj još novosti