21. 01. 2022 - 08:20
Trener Uniteda odgovorio na Ronaldov izljev bijesa: Slušaj,...
907
Shares
Trener Uniteda odgovorio na Ronaldov izljev bijesa: Slušaj, imaš 36 godina

Trener Uniteda odgovorio na Ronaldov izljev bijesa: Slušaj, imaš 36 godina

21. 01. 2022 - 08:20
0
Shares

Manchester United je ostvario pobjedu u meču protiv Brentforda na Community stadionu rezultatom 3:1, ali mnogo više pažnje je privukla reakcija nezadovoljnog Cristiana Ronalda kada je zamijenjen u drugom poluvremenu.


"Zašto ja? Zašto ja?", pitao je uznemireni Portugalac svog trenera Ralfa Rangnicka kada je stigao na klupu.

Video pogledajte OVDJE

Ralf Rangnick je dao svoje objašnjenje, jasno i sažeto. On insistira da je zamjena Cristiana Ronalda bila "prava odluka".

Privremeni šef Uniteda uveo je defanzivca Harryja Maguirea na teren, žrtvujući svog napadača u 70. minuti. Cristiano, koji je propustio posljednje dvije utakmice zbog povrede, želio je ostati na terenu.


Rangnick je na kraju prišao bivšem igraču Juventusa i objasnio mu svoju odluku. Nakon posljednjeg zvižduka, medijima je dao objašnjenje o Ronaldovoj ljutnji.

"To je normalno, napadač želi da postigne gol, ali se vratio nakon male povrede i bilo je važno znati da nas čeka još jedna utakmica. Također, nakon onoga što se desilo na Villa Parku, morali smo ovaj put braniti vodstvo i bilo je važno da pojačamo odbranu, jer je bilo važno da se to više ne ponovi", kazao je Nijemac.

Kasnije je Rangnick, bez pardona, poslao direktnu poruku Ronaldu u razgovoru za BBC Sport:

"Slušaj, Cristiano, imaš 36 godina i u odličnoj si formi, ali kada budeš trener, to ćeš gledati kroz 'naočale' menadžera. Moj posao je da donosim odluke u najboljem interesu tima i kluba. Nadam se da i on to vidi na isti način", rekao je Rangnick.

Crveni đavoli naredni meč igraju u subotu kada na svom terenu dočekuju West Ham.

Klix.ba

Učitaj još novosti