20. 01. 2022 - 15:08
BIO JE FUDBALSKA ZVIJEZDA, A SAD ROBIJA, PLAČE I TUGUJE:...
907
Shares
BIO JE FUDBALSKA ZVIJEZDA, A SAD ROBIJA, PLAČE I TUGUJE:

BIO JE FUDBALSKA ZVIJEZDA, A SAD ROBIJA, PLAČE I TUGUJE: "Misli da ga niko ne prepoznaje..." - oglasio se njegov advokat

20. 01. 2022 - 15:08
0
Shares

Jedna glupost vrlo često zna upropastiti život. Na svojoj koži je to najbolje osjetila nekadašnja zvijezda Serije A, prenosi Sportsport.ba

Prije nekih 15-ak godina igrao je na vrhuncu karijere, promijenio je niz velikana na Apeninima, a čak je igrao i za reprezentaciju, a već dva mjeseca je iza rešataka.

Većina ljubitelja Serije A dobro je upoznata sa kvalitetima omalenog i brzonogog Fabrizija Miccolija koji je imao sjajnu desnu nogu i bio je zaista odličan napadač.

Cijela priča je počela prije skoro deset godina kada je Miccoli pokušao da uzme 12.000 eura i to pod nasiljem i prijetnjama. Da bi iznudio novac od Andre Graffagninija, gazde jednog noćnog kluba, navodno se služio zloglasnim mafijaškim metodama.

U novembru prošle godine je osuđen, a odlučio je da robija u zatvoru Rovigo. O detaljima kako se snalazi do sada govorio je njegov advokat.

"Nije zadovoljan, ali pokušava da se nosi sa situcijom. Možda se zove Fabrizio Miccoli, ali je jednak kao i svi drugi zatvorenici."

Iako je popularan i ima određenu slavu u zatvoru nema nikakve beneficije. Otišao je na drugi kraj Italije jer nije želio služiti kaznu u rodnom Leccu kako ga niko ne bi prepoznao.

"Radije je otišao u Rovigo jer smatra da ga tamo niko ne poznaje. To je bio način da se skloni od svih", kazao je njegov advokat Antonio Savoia.

Savoia tvrdi da se Miccoli trudi kako na sve moguće načine pokušava da izbjegne stvarnost koja ga čeka u naredne tri godine, ali da to i ne uspjeva.

"Sigurno je da nije zadovoljan stanjem u kojem se nalazi...", poručio je Savoia.

Miccolijevo vrijeme magije i plesa na terenu su odavno završeni, a sadašnjost i budućnost su mu iza rešetaka.

Najveći trag je ostavio u Palermu gdje je igrao od 2007. do 2013. godine. Bio je član Juventusa, igrao je i za Fiorentinu, a jedno vrijeme i za Benficu. Od fudbala se oprostio prije šest godina. Posljednji klub u karijeri bila mu je Birkirkara na Malti.

Učitaj još novosti