19. 01. 2022 - 15:00
Semir Štilić objasnio zašto se vratio u Željezničar: "Kada je...
907
Shares
Semir Štilić objasnio zašto se vratio u Željezničar:

Semir Štilić objasnio zašto se vratio u Željezničar: "Kada je u pitanju Željo novac mi nije bitan"

19. 01. 2022 - 15:00
0
Shares

FK Željezničar jučer je potvrdio da je Semir Štilić potpisao novi ugovor s ovim klubom.

Zbog nesuglasica s trenerom Tomislavom Ivkovićem ovaj iskusni veznjak nije igrao za Željezničar u prvom dijelu sezone, te je odlučio da napusti klub.

Ipak, nakon što je Edis Mulalić stigao na trenersku klupu situacija se promijenila, te je Željezničar počeo pregovore sa Štilićem koji je jučer zvanično potpisao ugovor s klubom s Grbavice.

Jasno je da se Željezničar ne nalazi u najboljoj finansijskoj situaciji zbog čega je otišlo nekoliko prvotimaca, ali je Štilić poručio da mu novac nije bitan.

"Dolazim iz najčišćih, najpoštenijih namjera. Novac kada je u pitanju Željezničar nije mi uopće bitan, bitan je odnos i atmosfera u kojoj čovjek radi - trenira. Presudno u tome što sam se vratio je poziv trenera Edisa Mulalića koji živi za ovaj klub, a koji je prije svega pošten čovjek i moj veliki prijatelj", rekao je Štilić i nastavio.

"Zašto sam se vratio? Zato što kada sam ja počinjao karijeru imao sam pored sebe Edisa koji je svima nama mlađima bio primjer i učio nas kako da se ponašamo, rastemo kao igrači i tim. Svakom mladom igraču neophodno je da ima nekoga poput njega, a ja se nadam da ću nekim mladim igračima danas moći biti na usluzi i od pomoći kao što je Edis meni i ostalim igračima tada".

Iskusni veznjak se već priključio ekipi, a u narednim danima će i u trenažni proces. Proteklih sedmica trenirao je individualno, fokus je na bio na fizičkoj spremi te ukoliko prođe pripreme na pravi način sigurno će biti veliko pojačanje za ekipu s Grbavice.

Treba dodati da je Štilić sa ovim klubom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

Učitaj još novosti