19. 01. 2022 - 14:56
Xavi o promašaju od 140 miliona eura: Nisu mi jasni on i...
907
Shares
Xavi o promašaju od 140 miliona eura: Nisu mi jasni on i njegov agent

Xavi o promašaju od 140 miliona eura: Nisu mi jasni on i njegov agent

19. 01. 2022 - 14:56
0
Shares

Xavi Hernandez održao je danas konferenciju za medije pred sutrašnju utakmicu s Athletic Bilbaom, a na njoj je veliki dio posvetio komentarisanju situacije s Ousmaneom Dembeleom. Francuski nogometaš u Barceloni je od ljeta 2018., kada je stigao za 140 miliona eura, i od onda se nije snašao pa ga se smatra velikim promašajem transfer politike.

Trenera Barcelone su novinari pitali kakva je situacija s Dembeleom te hoće li on do kraja polusezone utakmice gledati s tribina ako odbije i posljednju Barceloninu ponudu za produženje ugovora.

"Ne možemo više čekati da on donese odluku. Ili će produžiti ugovor ili će se pronaći rješenje da ga klub proda do kraja mjeseca. Što god bilo, treba se što prije riješiti. Ne razmišljam o tome da ga pošaljem na tribine. Rekao mi je da želi da ostati i nije mi sada jasno zašto ne želi produžiti ugovor", rekao je Xavi pa dodao:

"Jasno je sve što vam govorim. Dembele treba potpisati novi ugovor ili ćemo naći način da ga prodamo u januaru. Ne postoji neka druga opcija u svemu tome. Nije mi jasno sve to što priča njegov agent, a onda mi Dembele kaže da želi ostati. Zaista mi nisu nikako jasni."

Šta ako odbije ponudu?

Podsjetimo, Xavi se referira na izjave Dembeleovog agenta Mousse Sissoka: "U Barceloni se cijelo vrijeme priča o obnovi. Svi uglavnom misle na novac, ali tu postoje i neke druge stvari. Primjerice, ovo upravljanje ekipom nakon covida, ja to jednostavno ne razumijem. Igrači ulaze u utakmice bez pravih treninga u ovakvoj situaciji, nema nimalo logike."

Odbije li Dembele aktualnu ponudu Barce, koja je više ne misli mijenjati, klub će ga pokušati prodati u ovom prijelaznom roku kako ga ne bi izgubio bez odštete. Zainteresovan je Newcastle, od kojeg Dembele također traži ogromnu plaću, a Liverpool Echo je objavio da Jürgen Klopp razmatra opcije za njegov dolazak na Anfield.

 

Index

Učitaj još novosti