19. 01. 2022 - 12:51
Pogledajte najluđe ispadanje. Zabio penal, ali je poništen jer...
907
Shares
Pogledajte najluđe ispadanje. Zabio penal, ali je poništen jer se pogodio u nogu

Pogledajte najluđe ispadanje. Zabio penal, ali je poništen jer se pogodio u nogu

19. 01. 2022 - 12:51
0
Shares

Koln i HSV odigrali su ludu utakmicu u osmini finala njemačkog kupa. U regularnom dijelu završila je bez golova. HSV je poveo na početku produžetaka, a Köln je izjednačio te izborio penale sumnjivim penalom u sudijskoj nadoknadi. Već ovo je, dakle, bilo napeto, ali pravi show je tek slijedio.

Ili, kako je napisala Marca "dogodila se možda najnerealnija eliminacija nekog kluba u historiji nogometa". Do nje je došlo u posljednjoj, petoj seriji. HSV je vodio 5:4 i veliki pritisak bio je na Kölnovom krilu Florianu Kainzu.

On je morao zabiti da održi Köln u igri. To je i napravio, ali sudac Daniel Schlager je na zaprepaštenje Kölna poništio gol, što je značilo da je HSV pobijedio. Dok su igrači Hamburga slavili, Kölnovi su žestoko protestovali.
Bildov sudijski ekspert Thorsten Kinhöfer objasnio je zašto je sudac bio u pravu: "Igrač Kölna je prilikom izvođenja penala dva puta dodirnuo loptu, što znači da se gol ne priznaje. Da je to napravio tokom utakmice, sudija bi morao dosuditi indirekt za suparnika. Ovako je jedina ispravna odluka koju je donio - poništenje gola bez mogućnosti ponavljanja udarca."

Spornu situaciju pogledajte OVDJE

 

Index

Učitaj još novosti