19. 01. 2022 - 11:24
Watzke bijesan zbog priča o Haalandu: "To je sr*anje, uradit...
907
Shares
Watzke bijesan zbog priča o Haalandu:

Watzke bijesan zbog priča o Haalandu: "To je sr*anje, uradit ćemo isto kao i s Lewandowskim"

19. 01. 2022 - 11:24
0
Shares

Erling Haaland će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Borussiju Dortmund.

Haaland već nekoliko sezona igra na vrhunskom nivou, a očito da smatra da je vrijeme da u karijeri napravi novi iskorak i promijeni klub.

Već neko vrijeme se špekuliše o tome da će Haaland karijeru najvjerovatnije nastaviti u Španiji, te da bira između Real Madrida i Barcelone. Dortmund se u tome neće pitati mnogo kada je pitanje obeštećenje jer u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 80 miliona eura.

Ova klauzula će važiti samo za ljetni prelazni rok i zbog toga mnogi očekuju da Haaland napusti klub.

Prije nekoliko dana njemački mediji su objavili da je Borussija Dortmund dana ultimatum Haalandu da što prije mora da se oglasi i otkrije da li će na ljeto napustiti klub ili će ostati.

Nakon toga oglasio se i generalni direktor njemačkog kluba Hans-Joachim Watzke koji je demantovao da Dortmund vrši bilo kakav pritisak na Haalanda oko njegove budućnosti, te je poručio da za njih neće biti problem ukoliko Norvežanin napusti klub.

"Pričanje da će Borussia dati neki ultimatum Erlingu je sr*nje. Nema nikakvog ultimatuma ili roka da on donese odluku. Ukoliko Haaland napusti klub pronaći ćemo zamjenu baš kao što smo to uradili kada je otišao Robert Lewandowski", jasno je poručio Watzke.

Haaland je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima za Dortmund, te je zabio čak 22 gola i dodao još šest asistencija.

Učitaj još novosti