19. 01. 2022 - 08:01
Samuel Umtiti je najveći maler u Barceloni, za njega je i ova...
907
Shares
Samuel Umtiti je najveći maler u Barceloni, za njega je i ova sezona već završena

Samuel Umtiti je najveći maler u Barceloni, za njega je i ova sezona već završena

19. 01. 2022 - 08:01
0
Shares

Defanzivac Barcelone Samuel Umtiti u utorak je operisao stopalo i za njega je, pišu španski mediji, praktično završena ova sezona u kojoj je još jednom bio daleko od bilo kakve igračke forme i koju će zapamtiti samo po tome što je, da bi spasio klub, dobio novi ugovor.


Ovu informaciju objavio je katalonski klub na svojoj službenoj stranici, a oni navode da će Umititi pauzirati najmanje tri mjeseca zbog operacije stopala, a poznavajući ranija iskustva s ovim igračem, nema sumnje da će to biti još dodatna dva ili tri mjeseca.

"Samuel Umititi je na zadovoljavajući način operisan zbog prijeloma pete metatarzale kosti desne noge. Vrijeme oporavka bi trebalo biti blizu tri mjeseca", saopćili su iz kluba.


Navodi se da je do povrede došlo na treningu, a Umititi je, podsjećamo, nedavno produžio ugovor s Barcelonom do 2026. godine, čime je ujedno i pristao na smanjenje plate da bi se Ferran Torres mogao registrovati.
Ipak, iako se španski klub godinama pokušava riješiti njegovih usluga jer nije niti u jednom planu Barcelone, sada je jasno da će to biti puno teže i da niko neće ni pokušati dovesti ovog sada već zaboravljenog igrača u svoje redove.

Učitaj još novosti