18. 01. 2022 - 11:13
HRVATSKA I FRANCUSKA SU ZA NAS VELESILE Jeste li vidjeli kako...
907
Shares
HRVATSKA I FRANCUSKA SU ZA NAS VELESILE Jeste li vidjeli kako su srpski mediji izvještavali o ispadanju rukometaša?

EVROPSKO PRVENSTVO

HRVATSKA I FRANCUSKA SU ZA NAS VELESILE Jeste li vidjeli kako su srpski mediji izvještavali o ispadanju rukometaša?

18. 01. 2022 - 11:13
0
Shares

Aktuelni olimpijski pobjednici Francuzi nisu dopustili nikakvo iznenađenje i u susretu 3. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu su pobijedili Srbiju 29:25 pa uz njih dalje ide i Hrvatska.

Hrvatski rukometaši su takmičenje u skupini okončali s dvije pobjede (Ukrajina, Srbija) i jednim porazom (Francuska), no sve do francusko-srpskog ogleda bilo je upitno hoće li to biti dovoljno za nastavak takmičenja.

Svaka pobjeda Francuske ili remi vodili su Hrvatsku u drugi krug s drugog mjesta u grupi. No da je Srbija iznenadila Francusku, zatvorio bi se krug tri momčadi s po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s pet razlike, a Hrvatska Srbiju s tri. Dakle, Hrvatsku bi s turnira izbacila svaka pobjeda Srbije između dva i šest razlike.

No Francuzi nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Izabranici Guillaumea Gillea već su na poluvremenu vodili 16:7, a u nastavku susreta mirno su odradili posao i na koncu pobijedili 29:25.

Srbi su se uoči utakmice hrabrili, vjerovali su da je poraz protiv Hrvatske bio samo loš dan i da mogu iznenaditi Francuze. Vjerovali su da mogu ponoviti rezultate iz kvalifikacija kad su jednom pobijedili Tricolore, a u drugoj utakmici remizirali. No u Szegedu nisu imali nikakve šanse i nakon utakmice su srpski mediji bili u priličnom šoku.

Srpski B92 je napisao da je Francuska očitala lekciju srpskim rukometašima. "Francuzi održali rukometnu lekciju, Srbija ide kući", piše B92 i dodaje:

"Svima je jasno da je finale bilo protiv Hrvatske i ono je izgubljeno, ali u meču protiv Francuske očekivalo se da će Srbija pružiti barem veći otpor..."

Na istom tragu je i Kurir, koji piše da su srpski rukometaši osjetili moć Francuske.

"Treba istaći da je Srbija bila oslabljena bez nekoliko igrača koji su bili odsutni zbog povreda i koronavirusa. Srpska momčad nije imala sreće na žrijebu jer je u grupi igrala protiv dvije rukometne velesile, kakve su Francuska i Hrvatska."

Telegraf dodaje kako je Srbija spriječila debakl u završnici utakmice, dok Nova.rs piše: "Srbija ispala poslije debakla, Francuzi poslali srpske rukometaše kući."

Učitaj još novosti