18. 01. 2022 - 11:11
Karabatić: Srbi su bili bolji lani, a ovaj put mi. Francuska...
907
Shares
Karabatić: Srbi su bili bolji lani, a ovaj put mi. Francuska nije favorit za zlato

GOVORIO ZA B92

Karabatić: Srbi su bili bolji lani, a ovaj put mi. Francuska nije favorit za zlato

18. 01. 2022 - 11:11
0
Shares

Francuska je pobijedila Srbiju 29:25 u Mađarskoj i s maksimalne tri pobjede izborila drugi krug Europskog prvenstva, a time je pomogla i Hrvatskoj da izbori tu fazu takmičenja. Susret je komentirao jedan od najboljih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić.

"Uspjeli su nas pobijediti u kvalifikacijama. Prošle godine su bolje igrali od nas. Sada smo mi bili bolji. Očekivali smo tešku utakmicu. Posljednje dvije utakmice smo izgubili i igrali neriješeno. Znali smo da je utakmica bila bitna za Srbiju, ali mi smo bili motivirani, kako bismo u narednu skupinu ušli s dva boda. Drugo poluvrijeme smo malo pali, ali možemo biti zadovoljni jer je Srbija dobra ekipa", rekao je Karabatić za B92.net.

Rukometni velikan ne smatra da je Francuska najveći favorit natjecanja. On najveće šanse daje Danskoj, koja ima najmanje problema s izostancima bitnih igrača. Upravo će Danci biti protivnici Hrvatskoj i Francuskoj u drugom krugu takmičenja.

"Za mene su oni i dalje favoriti. Ne fali im niko. Mi smo uspjeli s drugom postavom nastaviti ritam s Olimpijskih igara. Ali mislim da su Danci favoriti", zaključio je Karabatić, koji je u pobjedi nad Srbijom postigao dva pogotka.

Hrvatska u drugi krug ne prenosi bodove, dok će Francuzi prenijeti dva. Ove dvije ekipe će stvoriti novu grupu s dvije najbolje ekipe iz skupine A (Danskom i Crnom Gorom) i iz skupine B (za prolaz se bore Island, Mađarska i Nizozemska, neke teoretske šanse ima čak i Portugal, a ko će ići dalje saznat ćemo danas). 

Učitaj još novosti