17. 01. 2022 - 19:46
ĐOKOVIĆ NE IGRA NI NA JEDNOM GRAND SLAMU?! Ovo bi bila...
907
Shares
ĐOKOVIĆ NE IGRA NI NA JEDNOM GRAND SLAMU?! Ovo bi bila KATASTROFA! Zatvorena vrata Pariza, a London i New Yourk? Ne djeluje dobro!

ĐOKOVIĆ NE IGRA NI NA JEDNOM GRAND SLAMU?! Ovo bi bila KATASTROFA! Zatvorena vrata Pariza, a London i New Yourk? Ne djeluje dobro!

17. 01. 2022 - 19:46
0
Shares

Australija se obrukala i propustila priliku da na civilizovan način, onako kako bi u svakoj drugoj državi uradili, saopšti Đokoviću da ne postoji šansa da uđe u državu.

Iz Francuske je ovog ponedjeljka stigla zabrinjavajuća informacija, a sudeći prema riječima ministarke sporta Roksane Maračineanu, svi učesnici Roland Garrosa moraće da ispune jedan zahtjev koji se od njih traži, a to je vakcinacija.

Dakle, kako trenutno stoje stvari, Novak Đoković neće igrati ni na drugom po redu Grand Slamu u sezoni, a šta se dešava sa druga dva najveća turnira?

Možemo da pričamo jedino o tome kako iz ovog ugla izgleda pogled na nastavak sezone i Novakov "juriš" na rekordni 21. Grands Slam trofej u karijeri koji bi napravio razliku između njega, Rogera Federera i Rafaela Nadala.


Treći Grand Slam u sezoni trebalo bi da počne 27. juna, tačno 22 dana nakon finala Roland Garrosa, a da li će Novak moći da igra u Londonu?

Hoće, moći će! Ali, to ne znači i da će igrati.

U ovom trenutku Wimbledon nema pravilo koje od tenisera i teniserki traži vakcinu, što znači da će sve zavisiti od pravila Velike Britanije.

U ovom trenutku, za ulazak u Englesku za nevakcinisane osobe obavezan je desetodnevni karantin. U tom slučaju, Đoković i njegov tim morali bi da se potrude da nađu odgovarajući smještaj u kojima bi Novak mogao da trenira tokom tih 10 dana.

Uz karantin, obavezan je PCR test dva dana prije polaska, kao i dva dana, ali i osam dana poslije dolaska.

US OPEN:

Ovdje je situacija komplikovanija u odnosu na Wimbledon. Tačnije, situacija izgleda identično kao u Australiji.

O tome je pisao i "Washington post" koji je naveo da bi Novakov status mogao da predstavlja problem.

Posjetioci Sjedinjenih Američkih Država moraju da budu vakcinisani. Postoje i medicinska izuzeća, ali pitanje je da li bi Đoković bio spreman da se ponovo upušta u čitav proces sa iskustvom kroz koje je prošao u Australiji.

Dakle, puno je vremena da se pravila i mjere promjene, ali gledano iz ovog trenutka, djeluje da šansa da Đoković zaigra na Grand Slamu ove sezone i nisu pretjerano velike.

Kurir sport

Učitaj još novosti