17. 01. 2022 - 17:34
Kecmanović otkrio zašto se srpski teniseri nisu ranije...
907
Shares
Kecmanović otkrio zašto se srpski teniseri nisu ranije oglasili oko Novaka i žao mu je zbog toga

Kecmanović otkrio zašto se srpski teniseri nisu ranije oglasili oko Novaka i žao mu je zbog toga

17. 01. 2022 - 17:34
0
Shares

Miomir Kecmanović je uspješno započeo Australian Open, pošto je savladao Salvatorea Karuza sa 3:0 u prvom kolu. Upravo je Karuzo uletio u žrijeb kao "sretni gubitnik", nakon što je Australija deportovala Novaka Đokovića.

Kecmanović je prije meča najavio da je motivisan da osveti Novaka i da i on i ostali srpski igrači imaju želju da se što bolje pokažu u Australiji.

Obećano je i ispunio u prvom kolu, kao i Dušan Lajović koji je "deportovao" Novakovog hejtera Martona Fučoviča.

Na konferenciji za medije, najviše je bilo riječi upravo o Novaku Đokoviću, a Kecmanović je otkrio da su srpski igrači bili konstantno sa njim u kontaktu, i žali što se možda ranije nisu oglasili da mu javno pruže podršku.

Uz Kecmanovića, gest podrške imao je i Lajović, koji je poslije meča razvio zastavu sa Novakovim likom, na kojem je bila i poruka za Australiju "Svidjelo vam se ili ne, on je najveći svih vremena".

- Podijeljena su mišljenja u svlačionici, zato mislim da se ni ne oglašava mnogo ljudi. Mi smo mogli možda više i ranije da se oglasimo, ali jesmo bili uz njega sve vrijeme, i preko poruka – pružili smo se da mu pružimo koliko podrške mi možemo odavde. Htio sam da vidim kako je, dopisivali smo se, naravno da ću mu i sada poslati poruku – znam da mu nije lako, treba mu odmora od svega. Uradio je toliko za nas, red je da se mi odužimo koliko je u našoj moći - rekao je Kecmanović na konferenciji za novinare i dodao:


- Znam da ne možemo da uradimo mnogo za njega, ali dajemo sve od sebe da budemo tu za njega, kako bi malo lakše prošao kroz ovaj period. Nije nam bilo lako, ali definitivno je njemu bilo teže. Nisu morali tako da ga izbace, to je užasno, moglo je sve da bude malo drugačije. Ugledam se na njega, on je nevjerovatan šampion i bilo je teško vidjeti šta mu se dešava, pogotovo što sam se radovao spektaklu, da igram s njim na Rod Lejver areni.

- Definitivno smo razgovarali o tome, nije bilo moguće ne razgovarati o tome. Pokušaćemo da ga osvetimo na neki način i da ga učinimo ponosnim, tužno je što on ne može da igra - zaključio je Kecmanović.

On će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je bio bolji od Rusa Kukuškina sa 3:0 u prvom kolu.

Učitaj još novosti