15. 01. 2022 - 15:36
JE LI EURO ZAISTA NEREGULARAN?! Nezabilježena situacija: Ivica...
907
Shares
JE LI EURO ZAISTA NEREGULARAN?! Nezabilježena situacija: Ivica Obrvan i 16 dešnjaka

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

JE LI EURO ZAISTA NEREGULARAN?! Nezabilježena situacija: Ivica Obrvan i 16 dešnjaka

15. 01. 2022 - 15:36
0
Shares

Nekoliko sati prije utakmice sa Češkom, koja je na programu od 18 sati u Bratislavi, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao jedinog ljevaka ima selektora Ivicu Obrvana (kao igrač nastupao na poziciji desnog krila).

Kad je 10. maja prošle godine obavljen žrijeb za Evropsko rukometno prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj članovi našeg "A" tima su kao selekciju protiv koje se nadaju historijskoj, prvoj pobjedi na EP-u označili Češku. Pored kandidata za medalje - Švedske i Španije, tako nešto je bilo očekivano...

Međutim, nekoliko sati prije početka ovog meča “Zmajevi” su u zaista nezavidnoj poziciji, jer su danas zbog pozitivnih testova na koronavirus - pored trenera Tonija Čoline, ostali bez još dva igrača, i to dva desna krila: Ibrahima Haseljića i Luke Perića, piše Avaz. 

Upravo na poziciji desnog beka smo ranije bili jako dobro pokriveni, ali je Marko Panić odlučio ne odazvati se na EP, Dragan Pavlović se povrijedio na pripremama, a Dejan Malinović dobio pozitivan rezultat na test u Bratislavi.

Još nije riješeno pitanje Dejana Malinovića (koji očekuje rezultat PCR testa), ali naš tim bi mogao večeras ući u historiju kao možda jedini koji je ikad na velikom takmičenju nastupio bez ijednog ljevaka. Za Malinovića još ima nade, međutim koronavirus je definitivno na tekućem prvenstvu rukomet gurnuo u drugi plan i takmičenje učinio gotovo neregularnim.

Od ranije selektor Obrvan ne može računati na pozitivne: Elmira Građana, Admira Ahmetaševića, Dinu Hamidovića i Alena Ovčinu. Roviti su Benjamin i Senjamin Burić, Ivan Karačić i Vladimir Vranješ koji bi mogao zaigrati večeras. Također i Mirko Herceg koji je prethodna tri dana bio pod temperaturom.

Učitaj još novosti