13. 01. 2022 - 23:04
Bilbao nakon preokreta u finišu pobijedio Atletiko i zakazao...
907
Shares
Bilbao nakon preokreta u finišu pobijedio Atletiko i zakazao duel sa Realom

SUPERKUP ŠPANIJE

Bilbao nakon preokreta u finišu pobijedio Atletiko i zakazao duel sa Realom

13. 01. 2022 - 23:04
0
Shares

Atletik Bilbao plasirao se u finale Superkupa Španije nakon što je poslije preokreta pobijedio ekipu Atletiko Madrida rezultatom 2:1. Ekipa iz Baskije će za tri dana igrati za trofej protiv madridskog Reala, koji je dan ranije savladao Barcelonu 3:2. 

Atletiko Madrid poveo je u 62. minutu bizarnim autogolom čuvara mreže Bilbaa Unaija Simona. Portugalac Žoao Feliks (Joao Felix) je šutirao glavom, a nakon što je lopta pogodila stativu odbila se od leđa španskog reprezentativca i završila u mrežu. 

Ali, završnica meča je u potpunosti pripala Baskijcima. Naprije je Injigo Martines (Inigo Martinez) sa pet metara glavom direktno šutirao u Jana Oblaka, a ubrzo je Jeraj Alvarez (Yeray) izjednačio preciznim udarcem poslije kornera koji je izveo Muniain.

Veliki trijumf Bilbau donio je rezervista Niko Vilijams (Nico Williams), rođeni brat mnogo poznatijeg igrača Bilbaa Injakija (Inaki), preciznim udarcem sa 15-ak metara u desni ugao Oblakovog gola.

Ekipa Dijega Simeonea je u poslednjim trenucima ostala sa desetoricom na terenu jer je direktan crveni karton zbog opasne igre dobio Hose Maria Himenez (Jose Maria Gimenez).

Atletik brani trofej osvojen prošle godine i u nedjelju će pokušati da dođe do četvrtog pehara u historiji, dok je "Kraljevski" klub 11 puta bio najbolji. 

Učitaj još novosti