12. 01. 2022 - 22:35
VELIKI SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Real nakon produžetaka...
907
Shares
VELIKI SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Real nakon produžetaka slomio Barcu i otišao u finale

SUPERKUP ŠPANIJE

VELIKI SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Real nakon produžetaka slomio Barcu i otišao u finale

12. 01. 2022 - 22:35
0
Shares

Prvi duel polufinala Super Kupa Španije koje se igra u Saudijskoj Arabiji odigrali su Barcelona i Real Madrid na stadionu Kralj Fahd u Rijadu.

Konačan rezultat je glasio 2:3 za Real nakon produžetaka (2:2) u vrlo zanimljivoj utakmici.

Real je bolje otvorio meč. Imali su nekoliko dobrih prilika preko Benzeme i Asensija, a kruna svega stigla je u 24. minuti.

Busquets je izgubio loptu na sredini terena, Benzema je uzeo loptu dodao do Viniciusa koji je zakucao loptu u mrežu Ter Stegena za 0:1.

Nakon gola Reala napadi Barcelone, Gavi je propustio dobru priliku, pa Ferran Torres, zatim i Dembele, a u 41. minuti sreća uz Katalonce.

Dembele je odlično prošao ubacio loptu u sredinu, Militao u pokušaj da izbije pogađa Luuka De Jonga, a lopte se od De Jonga odbija do stative i od stative u mrežu, vara Courtoisa i to je bilo 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Real je imao zrelije šanse, ali ni Barcelona nije igrala povučeno. U 64. minuti dobra akcija Reala, ali Benzema je loše uposlio Vinicusa koji je bio u dobroj situaciji. Na drugoj strani Alves je imao šansu, ostalo je 1:1.

Igrala se 72. minuta, kada je Real izveo lijepu akciju, a nakon dosta odbijanja i gužve lopta dolazi do Benzeme koji pogađa za 1:2.

Nakon gola Reala šansa za goste preko Fatija, zatim i Real je zaprijetio preko Rodryga i Casemira, ostalo je 1:1.

U 83. minuti gol za Katalonce. Fati je sjajno iskoristio centaršut Albe i pogodio glavom za 2:2.

Isti fudbaler je u 85. minuti imao šansu za Barcelonu, Courtois brani, a minut kasn ije šansa i za Pedrija, Nacho spašava Real i duel je otišao u produžetke.

U produžecima real je imao više šansi, a to koriste u 98. minuti kada Valverde pogađa za 2:3, što je bio i rezultat prvog produžetka.

U drugom produžetku bilo je prilika pred oba gola, ali ostalo je 2:3 za Real, koji će u finalu Super Kupa igrati sa boljim iz duela Atletico Madrid - Atlethic Bilbao koji je na rasporedu sutra.

Učitaj još novosti