27. 01. 2022 - 12:48
SJAJNI SRBIN PRAVI TRANSFER KARIJERE Jedan od najboljih...
907
Shares
SJAJNI SRBIN PRAVI TRANSFER KARIJERE Jedan od najboljih svjetskih trenera ga silno želi i to odmah

MILENKOVIĆ U ATLETICU?!

SJAJNI SRBIN PRAVI TRANSFER KARIJERE Jedan od najboljih svjetskih trenera ga silno želi i to odmah

27. 01. 2022 - 12:48
0
Shares

Trener Atletico Madrida Diego El Cholo Simeone nije odustao od dovođenja srpskog reprezentativca i stopera Fiorentine, Nikole Milenkovića (24).

Milenković je još od ljeta 2018. velika želja Atleticovog trenera Diega Simeonea i direktora Andree Berte. Tog ljeta je madridski klub slao tri ponude na adresu Fiorentine, ali je odgovor svaki put bio negativan.

Sada je Milenkovićevo ime opet u fokusu pažnje Atletica, a Fiorentina nije baš u tako dobroj pregovaračkoj poziciji kao ranije. Srbin je ljetos izašao u susret Fiorentini i produžio ugovor. Međutim, samo do 2023. godine.

Drugim riječima, pristao je ostati još jednu sezonu i omogućiti klubu da zaradi na njegovoj odšteti. U Atleticu su svjesni te situacije i stupili su u kontakt s Fiorentinom, otkriva Diario AS.

Još se ne spominju detalji ili visina potencijalnog transfera, ali svakako treba naglasiti da popularni ‘Bleki‘ nema nikakvu klauzulu od 15 miliona eura kao što se nedavno moglo pročitati u talijanskim medijima.

Simeoneu je potrebna “svježa krv” u zadnjoj liniji, a Milenkovića pored defenzivnih kvaliteta posebno cijeni i zbog skok igre pred protivničkim golom. Srbin je posljednjih sezona jedan od najefikasnijih stopera u Ligama petice.

Učitaj još novosti